söndag 24 augusti 2014

Jag var ståndaktig idag, det innebar att boken och soffhörnet fick stryka på foten. Istället fixade jag med tvätt, lagade en av sonens dräktjackor, bakade äppelmuffins och sedan jobbade jag. Skrev och planerade eftermiddagen lång. Men när sidan jag arbetade med plötsligt stängdes ner och flera timmars jobb gick förlorat tappade jag sugen.....Trots att mitt mantra vid datorn är spara spara spara verkar jag ha missat det någonstans på vägen. Måste ha glömt att den sidan inte har autosparande.....När jag öppnade upp igen var det mesta av jobbet borta.....då lade jag ner.... i alla fall ett tag. Efter att ha ätit middag tog jag dock tag i det igen, dock inte samma jobb som försvann....det är fortfarande kvar att göra...en gång till....men det får bli en annan dag.

Nu när kvällen är här tänker jag unna mig en stund i mitt favorithörn, med en bok. Något jag längtat efter hela dagen.
En riktigt regnig dag passar perfekt för att få en massa saker gjorda inomhus. Det finns tvätt, både ren och smutsig som pockar på uppmärksamhet, äpplen som väntar på att jag ska göra något med dem, skoljobb som bara måste fixas idag, lite matlagning lär väl stå på programmet också....och som sagt, regnet är ju ett perfekt upplägg för att göra saker inomhus.

Å andra sidan är regnet en hög motivationskälla till att göra upp en eld i braskaminen och placera mig i soffhörnet med en bok och nog drar det bra mycket mer än allt det andra.....men jag tänker att om jag gör undan de saker som absolut inte kan vänta då är soffhörnet mitt sen resten av dagen. Så får det bli! Om jag lyckas meddelas sen.....jag tänker i alla fall göra ett uppriktigt försök.