söndag 23 november 2014

En sockerskorpa till morgonkaffet, det är söndagslyx!


Tittar ut genom fönstret och ser att det fallit några små snöflingor under natten, ett tunt lager. Det ser vitt och fint ut, i precis lagom mängd om man frågar mig.

Tänk, om en vecka är det redan första advent. Då börjar den härliga adventstiden med skimrande ljus, glögg och julmusik. En tid för eftertanke, lugn och ro. Något som kan upplevas svårt med en almanacka som är fulltecknad den tid som kommer.

För att det inte ska kännas stressigt gäller det att dra ner på ambitionerna och bara göra det man vill. Lokalisera alla måsten som inte är det egentligen och slänga iväg dem.

Det jag brukar vilja göra är att koka lite godis och baka pepparkakor. Så det tänker jag nog se till att få tid till men som sonen brukar säga, det är inte så viktigt med allt runt omkring. Huvudsaken att familjen är tillsammans. Och ärligt talat, även om det doftar gott av pepparkakor så går de faktiskt att köpa färdiga. Stoppar man dessutom in några på en plåt i ugnen ett tag så kommer man åt den goda doften av nybakade kakor i alla fall......

Jag såg nyss en reklamsnutt som avslutas med en mening som säger allt om vad julen borde vara. "Att hinna göra så lite som möjligt så länge som möjligt". Fast jag skulle vilja lägga till en liten svans..."Att hinna göra så lite som möjligt så länge som möjligt med de som är viktiga för oss".

Ett tag till får jag njuta av lugnet innan det är dags att ta tag i dagens sysslor. Det finns lite att ta tag i nämligen, tvätt, datorjobb och en son som ska ha skjuts till träningen. Några saker hinner jag nog innan träningen och det andra får jag fixa när kvällen kommer....och det som inte blir gjort är kvar i morgon....

Nu ger jag mig själv en halvtimme till, sen tar jag tag i den här dagen!