söndag 5 januari 2020

Imorgon är det den sista helgdagen denna julhelg, trettondedag jul. Det känns som alldeles nyss det var dags att plocka fram adventsstjärnor och börja nedräkningen till jul. Advent kom och gick, julhelgen kom och gick. Idag är det trettondagsafton.

Fast jag vet att det är ungefär en vecka kvar till dess att julen ska dansas ut egentligen avjulades vårt hus idag. Tomtarna har tipptappat in i tysta vrårna och de vanliga lamporna har kommit fram igen.

Granen åkte ut redan i fredags då den barrade på ett sätt jag inte tyckte om. Förmodligen kommer jag att hitta barr till nästa jul.

Nu slappar jag med en mugg god glögg i en av de fina muggarna jag fick av sonen i julklapp. De kommer att få vara framme några månader till då de har fint motiv av kung Bore. Dessutom finns en del glögg kvar och det kan nog smaka gott under årets kalla månader som vi har framför oss.

Att det kommer att bli kallare råder det nog ingen tvekan om, det är ju den tiden, även om hällregn och töslask varit vardag ett tag. När det regnade som värst och jag var på väg att börja klaga tänkte jag på hur de har det i Australien med alla bränder och plötsligt försvann den, lusten att klaga. Vi har det trots allt bra här hos oss!


De fina glöggmuggarna jag fick av sonen i julklapp, glöggen smakar gott i dem. 

Köket har ju ändå lite julig känsla med tanke på mina röda luckor.

Tända ljus, en eld och en film passar bra just nu. 

Snögubben är på plats i mitt arbetsrum.