måndag 17 november 2014

Jag tyckte att det var igår jag konstaterade att det var sju skolveckor till jullov. Plötsligt inser jag att det bara är fem....hur i all världen gick det till??? Alltså allvarligt, vem är det som stjäl tid??

Att skoldagarna går i ett huj hjälper ju till förstås. Idag har kreativiteten och skaparlustan flödat i klassrummet. Teknik, musik och bild i en salig blandning.....egna instrument har tillverkats. Många fantastiska lösningar och häftiga skapelser. Tänk så spännande det kommer att bli när alla är klara med sina instrument så vi kan bilda orkester och spela på dem. Det kommer att bli häftigt.
Vi har även valt sånger att sjung vid vår julfest.....inser dessutom att det är dags att börja fundera över hur vi ska fira advent i klassrummet i år.....det är inte länge kvar nu....

Väl hemma åt vi mellanmål, jag och sonen, innan vi åkte hem till en bekant som kan det här med matte. Han hjälpte sonen med ekvationer och annat skumt (enligt mig) ett tag. Jag tror att ett och annat ljus tändes lite extra klart efter ett par timmar vid ett annat köksbord än vårt eget.  Att vi blev bjudna på gofika gjorde ju inte det hela sämre. Själv grottade jag ner mig i en god bok i kökssoffan medan matteklurigheterna pågick!

Nu slappar jag som vanligt i hemmasoffan, googlar runt och kollar mail och annat på datorn, lite nyheter har jag hunnit med också. Dessutom har jag precis skickat efter fighthandskar till sonen, benskydd ska beställas imorgon. Förhoppningsvis hinner allt komma innan tävlingen om ett par helger. Det gäller att han har rätt grejor....det blir svårt att tävla annars. Det är ju premiär när det gäller fight för sonen.

Sonen har för övrigt varit på Nolaskolan idag och träffat Mark Levengood som åker runt i Sverige med Svenska hjältarturnén.  Intressant tyckte han, även om det rådde viss osäkerhet runt vem Mark var....William Spetz som också var med hade han däremot koll på....något morsan inte hade....

Tro vad det blir för en dag imorgon? En vanlig dag eller? Vi får helt enkelt se....tisdag heter den visst i alla fall.