lördag 4 juli 2015

Att äta ostbollar eller ostkrokar innebär ju alltid att man blir otäckt kladdig om händerna. Ikväll när sonen hällde upp en skål med de gula bollarna hämtade han ner ett par ätpinnar. Hur smart var inte det?

Nu använder vi ju våra pinnar rätt frekvent, i princip alltid när vi äter asiatiskt men det är ju alltid kul att hitta fler användningsområden. Ett tag funderade han på sked men då tyckte jag att det var mer stil och klass på ätpinnar. Det borde ju funka på popcorn också.....och kanske chips, i alla fall medan de är hela.....sen kan man väl ta skeden då.....


Nu är det lördagsmys....
Idag kom i alla fall blåsten tillbaka, snacka om vindar. Temperaturen höll dessutom inte riktigt samma höga nivå som igår. Men varmt och skönt var det ändå. Dessutom torkade tvätten snabbt i blåsvädret. Så nu är allt rent igen, det gäller bara att ta tillvara allt innan amöban hinner växa sig så stor igen och garderoben blir tom.

Sitter och kollar facebook lite och inser vad många bluffsidor det finns. Sidor som får folk att gilla och dela än det ena, än det andra i hopp om att vinna dessa luftslott. Bastustugor, utekök, grillkåtor, badtunnor och en massa annat. Ingen avsändare utan bara nåt konstigt namn på sidan. Antar att de på det viset kan komma åt kontaktuppgifter till många så att de kan bombardera alla användare med telefonsamtal. Eller så tycker de bara att det är roligt att se hur många de kan lura. 

Själv tror jag inte att jag lurat någon idag, vet inte om jag blivit lurad heller men jag tror inte det.......

Sankmark av Jhumpa Lahiri

Nu är nästa bok utläst. Vad jag tycker om den här boken råder det ingen tvekan om. En fängslande varm familjehistoria som handlar om två bröder som växte upp på sextiotalet i Calcutta. 

Den yngre brodern, Udayan, är den rebelliske som gör uppror mot styret i landet medan den något äldre brodern, Subhash är plikttrogen och försiktig i sitt sätt att vara. 

Medan Udayan ansluter sig till den maoistiska gerillarörelsen Naxalite reser Subhash till Amerika för att ägna sig åt vetenskaplig forskning. När så Udayan blir dödad reser Subhash tillbaka till Indien för att försöka samla ihop sin splittrade familj och påbörja läkningen av de sår Udayan lämnade efter sig. 

Boken handlar om brödraskap, föräldraskap, ansvar, skuld men framförallt om kärlek som spänner över flera generationer. En bok att fastna i, liggande i en hängmatta, i en soffa eller varför inte på stranden en varm sommardag. 

Kvinna 22 av Melanie Gideon

Denna blåsiga lördag kommer sommarens andra boktips. En bok jag läste ut förra veckan men jag har inte riktigt kunnat bestämma mig för vad jag tycker om boken. Det har jag fortfarande inte men det blir ett litet boktips ändå. 

Boken handlar om en kvinna som hamnar i mitt i livet funderingar. Hon och hennes man glider allt mer ifrån varandra och hon funderar om inte livet har mer att erbjuda. Då tackar hon ja till att delta i en anonym undersökning om äktenskap. Hennes nummer i undersökningen blir 22, därav titeln på boken. Hon har kontakt med forskare 101 via mejl där hon så sanningsenligt som möjligt ska svara på frågor om sitt äktenskap. 

En stor del av boken bygger på deras mejlkontakt och de svar som Alice, som hon heter, avger i formulären. (Frågorna får man ta del av sist i boken) Dessutom är vissa kapitel uppbyggda runt facebookuppdateringar och svar på dem. Allt detta gör att det inte blir något riktigt flyt i läsningen. 

De kapitel som är skriven i löpande, berättande text däremot för handlingen framåt på ett riktigt bra sätt som gör att jag trots allt håller fast vid boken och tycker att den kan vara värd att läsa. Om inte annat för den twist boken så småningom bjuder på......