lördag 31 mars 2012

Earth hour!





Kyckling Satay
Nu har vi precis ätit middag. Det blev en god Satay. Jag slappar framför teven en stund i väntan på att tvätten blir klar. Sonen sticker ut och cyklar med en kompis!

Några vårtecken!



Några små krokusar på väg att blomma i rabatten.
En liten vårplantering på bron.
Min tonåring sitter i solen och läser.
"Gardinknopparna" stack precis upp ut snön för en vecka sen.

Idag är det strålande väder utomhus. Jag vaknade tidigt med huvudvärk så jag tog en tablett och somnade om....länge. När jag sen vaknade till fick jag erbjudande om att hänga med ut i skogen idag, men just då kände jag mig inte riktigt på G. Men för alla som kommit upp i tid och ut i naturen kommer det här att bli en toppendag.

Jag gjorde mig en kaffemugg och läste tidningen i stället. Då såg jag att renoveringen av simhallen här i Bredbyn skjuts på framtiden...igen....varför blir jag inte förvånad?

Jättetrist, det finns pengar att pumpa in i företag som har tagit sig an projekt dömda att misslyckas på förhand, men inte att se till att våra barn och ungdomar får chansen att bli simkunniga. Prioriteringsordningen i kommunen  kan verkligen ifrågasättas.

Eleverna från kommunens ytterområden ska med buss ta sig till de simhallar som finns kvar...och det blir inte särskilt ofta....
Där får de en period öva sig i att simma och livrädda. Sen när de anses kunna det, blir det inte fler badtillfällen. Ingen mängdträning så att färdigheterna upprätthålls.

Antalet timmar i veckan är ju konstant och ska räcka till många elever, så det är ju inte konstigt att man inte får bada ofta när det finns så få simhallar som fungerar. Dessutom är det en tidsfråga. Tiden det tar att åka en mil eller fyra mil är stor.
Men det är ju förstås mest en ekonomisk fråga. Pengar är ju det allt handlar om hela tiden, eller snarare på hur de hanteras i kommunen......

Trots strålande sol utomhus med löften om en härlig tid blir jag beklämd, för min känsla är att ansvariga i kommunen sakta men säkert monterar ner landsbygden och gör det svårt för människor att bo här. Världsklass-bullshit!!