lördag 1 september 2012

I morse vaknade jag till strax före sju. En skön känsla spred sig i kroppen när jag insåg att det bara var att vända sig och somna om. Efter att ha slappat ett tag har jag nu hämtat tidning, gjort kaffe och ska precis avnjuta morgonens första kopp. Medan kaffet bryggdes och några mackor rostades fick köksassistenten jobba, så nu har jag en matbrödsdeg på jäsning. Det blir dinkelfrallor med morötter och tranbär.

På nyhetsmorgon i morse var Beatrice Ask på besök. I egenskap av justitieminister fick hon frågor om fallet Sture Bergwall, alias Thomas Quick. Dels om själva fallet, dels om den debatt som pågår i media. Jag tror inte att hon gav ett rakt svar på en enda fråga, snacka om att slingra sig och vända orden så att ingen egentligen förstod vad hon sa.

I Sydafrika sköts 34 arbetare ihjäl vid en gruva när de strejkade, nu ska de övriga 270 gruvarbetare åtalas för mord med hjälp av en gammal apartheidlag...trots att det var polisen som sköt de dödande skotten....Det känns som om åklagaren borde åtala polisen i stället...eller sig själv kanske för att ha visat prov på otrolig dumhet och idioti!

Lady Gaga får rätt bra recensioner efter sin konsert i går kväll ( i alla fall av vissa). Hon började showen med att födas ur en jättevagina.... och avslutade med att plocka upp två elvaåringar på scenen och låta dem vara med under avslutningsnumret där hon talade om för tjejerna att tro på sig själv och sina drömmar...kommer de nog inte att ha något problem med efter den upplevelsen kan jag tro.......

Idag blir det en tur till stan, träning för sonen och jag ska se om det finns krabba någonstans. Vill väldigt gärna äta det ikväll. Jag ska in på klubben också och se om jag kan hjälpa till med lite praktiska grejor, så krabban får nog sonen lov att följa med att handla. Ska nog gå upp på torget och köpa lite god parmesanost också, det är ju internationell marknad just nu. Den parmesanost jag köpte i fjol gick inte av för hackor så har de samma sort i år måste jag köpa en bit.

Nu har det blivit dags att kolla om degen jäst färdigt!