söndag 25 april 2021

April det här året gör verkligen skäl för uttrycket aprilväder. Det växlar mellan varmt, kallt, soligt, snöigt, blåsigt, regnigt och bara allmänt ruggigt. Vilken tur att det finns braskaminer och värmefiltar att värma sig under. Den här söndagen är en sån ruggig braskaminsdag. 

Inte precis hela dagen förstås, jag började med några timmars skrivande vid datorn innan jag tog en förmiddagspromenad. När den var avklarad gick jag hem och provlagade ett recept inför deadline till Anundsjö Aktuellt. Provlagandet förde det goda med sig att jag fick en sen lunch att äta, dessutom blev det rester så det räcker till fler måltider. Hurra! 

Mätt i magen passade det utmärkt att göra upp en eld och krypa in under värmefilten. Då gick det finfint att skriva manus till receptet också. Nu känner jag hur kroppen blir tung och ögonlocken riskerar att ramla ner en stund. Fast det gör ingenting för jag har bestämt mig för att det är en alldeles utmärkt idé att strunta i alla andra måsten idag. Det enda som händer om jag gör det är ju att amöban i tvättstugan hinner växa sig starkare och att dammråttorna får mer mat....men de ska väl leva de också. I alla fall ett tag, till dess att jag inte står ut med husdjuren längre.