onsdag 30 maj 2012

Körsång är verkligen balsam för själen. När tonerna ljuder och stämmorna nöts in är det precis som om världen där ute glöms bort. Stress, smärta i knän eller på andra ställen lindas in och lindras (huvudvärk undantaget).  Några timmar med körsångarvänner där det bara är välbefinnandet som spelar roll.

Nu har det blivit dags att förbereda sig inför morgondagen. Jag ska på föreläsning, bedömning för lärande. En serie med föreläsningar som jag har förmånen att få ta del av, i morgon del två. Jag är övertygad om att det blir intressant och lärorikt.

Ligger och kollar jag in nyheterna och det är blandad kompott ikväll måste jag säga...
En av nyheterna på teven är att Madonna ska göra en mashup på sin "Express yourself" och  Lady Gagas låt "Born this way" på sin världsturne....tydligen en "stor" het grej....
.
Sen handlar mycket om Julian Asange ikväll....Högsta domstolen har beslutat att han ska utlämnas men tydligen har advokaterna bestämt sig för att överklaga igen eftersom de anser att processen inte gått rätt till.
Att privat och kommunal äldreomsorg är lika bra har också utretts nu tydligen.
Arbetsförmedlingen och försvaret startar också en militär prova på kurs till hösten för arbetslösa ungdomar.
Att Bob Dylan fått en medalj var också en av nyheterna ikväll fast några djupare analyser av det eller av det övriga nyhetsflödet bjuder jag inte på, då jag fortfarande har huvudet fullt av stämmor.....







Sitter och slappar en stund innan det är dags att börja med maten. Efter jobbet hälsade jag på hos en arbetskamrat som fick barn i slutet av januari. En liten söt och glad knodd var det.

Då när jag var hos dem och hälsade på fick jag en flashback av hur det var att vara hemma med Sudden när han var bebis. På ett sätt känns det som om det var igår, men samtidigt är det som om det var i ett annat liv, ett annat århundrade. Tiden går så oerhört fort, det bara rullar på.

Jag är i alla fall glad och tacksam att jag hade förståndet att ta det lugnt och inte stressa en massa när han var liten utan att jag hade mycket tid för och med honom.  Det gör att jag kan se tillbaka och minnas hans späd- och småbarnstid  med glädje och inte en massa jag önskar att jag hade.....

Nu är han en tonåring med allt vad det innebär, just nu är han ute och cyklar med kompisar. Efter maten ska jag sjunga med min kör, han lär väl fortsätta med sitt!