måndag 15 oktober 2012


I morse när jag tog in tidningen hade en reklamkatalog med leksaker också ramlat ner i postlådan. Fick en stund över så jag nostalgibläddrade i den....det är ju inte direkt nån i vårt hus som är intresserad av den sortens reklam numera. På baksidan såg jag att det finns adventskalendrar med Star Wars- lego att köpa. Varför fanns inte det när min Sudd var i kalenderåldern? Jag skulle ju vilja ha en sån.....hade ju varit bra att som ursäkt ha nån att köpa en till.

När jag satt där med min kaffemugg och suckade över legokalendrar kom jag plötsligt på att vår fina hemtillverkade kalender som jag gjorde till vårt gamla kök inte kommer att passa in i år. Den är i trä, med 24 små fack, många tomtar och små strumpor som hänger för de sista fyra dagarna. Men det finns ingen plats för den i köket sen vi gjorde om...hur tänkte jag???
HUR kunde jag glömma adventskalendern....även om den inte fylls med paket längre är den en viktigt juldekoration för mig.....det värsta är att jag inte tror att den passar någon annanstans i huset heller, färgerna är fel...Men mina julögon ska få gå runt, titta och fundera. Cykelhjulet med enris som brukar hänga i taket kommer inte heller att passa in.

Det är lika bra att inse det, 2012 är året då jultraditionerna vad gäller julpyntet inne kommer att ändras. Jag som är en av de mest traditionsbundna när det gäller juldekorationer ska vara lite vild och galen och hitta på nytt! Men adventskalendern.....hur gör jag med den?

Hur sjutton hamnade jag i juldekorationer helt plötsligt?? Ja, just ja, allt började med en leksakskatalog. Dagens lärdom är alltså, läs inte leksakskataloger för då hamnar man i inredningsproblem i alla fall när det handlar om jul......( ja ja, jag vet att det fortfarande bara är oktober)