onsdag 7 november 2018



Två boktips kommer här: "Syskonen" skriven av Tessa Hadley och "Brun flicka drömmer" skriven av Jacqueline Woodson.

Den första boken handlar om fyra syskon som bestämmer sig för att tillbringa semestern ihop. Jag hade skyhöga förväntningar på boken då jag läst så mycket bra om den. Tyvärr levde den inte riktigt upp till dem. Det tog mig rätt lång tid att komma in i boken och det var inte de vuxna syskonen som gjorde störst intryck på mig utan barnen i boken. Jag tyckte inte heller att översättningen var den bästa alla gånger, jag kom på mig själv att undra vad det stod i originalet egentligen. 

Undrar om det är så att jag har lite för mycket att läsa just nu så att jag inte kunde ge mig själv den tid och det lugnt boken förmodligen krävde. Läsvärd är den hur som helst, efter andra halvan av boken tog den trots allt lite fart. 

Den andra boken är memoarer skriven på fri vers. Författaren beskriver hur det var att växa upp som svart flicka i USA på 60- och 70-talet. Hennes längtan efter att skriva är ständigt närvarande i boken och hon har en fantastisk förmåga att uttrycka sig trots att boken inte har ett enda ord för mycket. Till skillnad från den första boken blev jag fångad av denna direkt. En helt underbar bok. Läs den, läs den, läs den!