måndag 9 april 2012

Efter att ha tagit reda på tvätt började jag med kokböckerna. Det blev tre rejäla högar, två som ska vara kvar och en som ska säljas/ skänkas.
Nu ligger de på bordet i köket och väntar på att jag ska flytta dem någon annanstans...men var?
Jag ska nog göra plats i bokhyllorna i arbetsrummet för de som ska vara kvar så länge och de som ska bort stoppar jag väl i kassar.
Det visade sig att jag inte behöver laga middag i kväll, vi blev bortbjudna så om ett tag ska vi promenera iväg. Jag har i alla fall förberett morgondagens mat. Köttfärsbiffar med bland annat parmesan och soltorkade tomater. Det blev inte riktigt som det skulle trots att jag hade bestämt mig för att följa receptet till punkt och pricka. Jag läste innehållsförteckningen och sen satte jag igång....tills jag plötsligt upptäckte att vissa ingredienser som jag stoppat i köttfärssmeten skulle ha varit i såsen.....då struntade jag i resten av receptet och gjorde som vanligt...

Dagens lärdom, ska man följa ett recept är det bra att läsa igenom alltihopa innan man sätter igång....Det påminner om de instruktioner jag ger mina elever innan de sätter igång med en ny uppgift.....jag kan bara konstatera att jag inte lever upp till det själv!
Provsmakningen var i alla fall okej, faktiskt mer än okej!
Annandag påsk, snart ska alla små kycklingar, häxor och fjädrar krypa ner i sina kartonger igen. I vårt hus har det inte varit så många framme, några stycken bara så det blir inte så mycket att ta bort. Sudden ska till en kompis i stan i morgon så när jag kommer därifrån ska jag plocka bort pyntet tror jag. Men idag får de vara framme, deras sista fria dag den här gången.

En av dagens huvudnyheter på Nyhetsmorgon behandlar boken Anders Pihlblad har skrivit, som handlar om Moderaterna. Där lyfts återigen frågan om anonyma partibidrag. Så nu vet vi vad debatten och nyhetsflödet kommer att handla om några dagar.

Förfärligt är ordet för tragedin utanför Tidaholm där en hel familj dött efter att ha brunnit inne i den stuga som brann ner till grunden. Det finns ingenting förutom två murstockar kvar. De säger att det kommer att bli svårt att hitta brandorsaken just på grund av att det brunnit så häftigt. Jag ryser av olust vid tanken på familjen som överrumplades av elden. Usch...

Vapenvilan i Syrien verkar också vara hotad, det är svårt att få parterna att överhuvudtaget komma till förhandlingsbordet, än mindre komma överens.... ska den stackars civilbefolkningen aldrig få lugn och ro.
Tänk tanken att det rullar stridvagnar och skjuts utanför knuten. Det är med fara för livet man överhuvudtaget kommer till affären för att handla....om det överhuvudtaget finns nån mat att köpa. Skolor som måste hållas stängda för ingen törs skicka dit barnen. Tänk att hela tiden leva i ständig skräck och rädsla....
Det gör mig så tacksam att jag lever i det land jag gör.

Nu ska jag ge mig på lite av dagens göromål, den rena tvätten ska vikas och helst plockas undan. Jag ska nog också ta fram mat från frysen till middag, kanske en bit älgkött?