onsdag 22 augusti 2018

Natten som gick fastnade jag i en bok skriven av Anna Lönnqvist. En riktig feelgood upplevelse som inte gick att lägga ifrån sig förrän sista sidan var utläst. Det innebar att det inte blev så mycket sömn efter att pipandet väckte mig...men det var det värt.

Boken handlar om kärlek, svek, vänskap samt lögner som stiger upp till ytan och skapar djupa sår. Det är en charmig historia utan att vara alltför ytlig, den skapar en härlig stund av verklighetsflykt! Läs den!
Ernst brukar ju säga att "det enkla är det vackra" och visst är det så. Men jag tänker introducera ett nytt litet ordspråk. "Det enkla blir det komplicerade som blir det enkla igen".....Ett litet AAA batteri....det var boven till det frekventa pipande som höll mig vaken natten mot tisdag.

Under gårdagen hann jag inte ringa någon service, det var fullt upp hela dagen, dessutom glömde jag bort det de stunder jag kunde ha ringt, men det kom inte enda litet pipande under hela kvällen igår så det kändes inte som något problem. Jag kunde alltså somna gott i trygg förvissning om att de ovälkomna signalerna upphört, trodde jag.

Men så vid tvåtiden när jag väcktes av signalen igen kändes det först som ett stort misstag att jag inte tagit mig tid att ringa. Då kom jag på något jag läste när jag googlade runt natten innan för att försöka finna någon lösning. Hos någon som skrivit på flashback hade signalerna från kylskåpet kommit från någon slags batteriklocka som låg ovanpå kylen. Fast jag hade ingen klocka på kylen...eller ens i närheten....men....väl en termometer som visar graderna både inomhus och utomhus gömd bakom gardinen i närheten av skåpet.

Tänkte för mig själv att så enkelt kan det väl inte vara, men jag steg upp på kökspallen och tog ner termometern. Råkade trycka lite hårt på den och då kom det igen.....tre snabba korta pip som jag så väl kände igen....

Ett vagt minne dök upp långt in i minnesbanken av att den låtit vid något tillfälle förut, i vårt gamla hus. Med tanke på att vi sålde det för sju år sedan kanske det inte var så konstigt att batteriet inte orkade längre utan meddelade att det var dags för pensionering.....himla tur att jag inte ringde efter service utan glömde bort det till dess att det var för sent på dagen....

Konstaterar att det faktiskt kan vara bra att ha mycket att göra och att dessutom vara glömsk. Tänk att jag äntligen fick nytta av det.