lördag 4 oktober 2014

Idag har jag faktiskt förvånat mig själv. Allt jag föresatte mig i morse att göra...det blev gjort...kors i taket....

Först hjälptes sonen och jag åt att röja upp här hemma. Därefter tog jag en promenad till mor och fikade kaffe, sedan en tur till härbret där vattnet stängdes av och vårt lilla sommarkrypin blev klart för vintern. Med i bilen tillbaka därifrån fanns en del granris som blev ett fint täcke till pappas grav. Nu är det bara lyktan som saknas där. 

Lite lunch smakade gott innan jag gick ut i den egna trädgården, frön samlades in, potatis togs upp, julgransfot sattes ner i marken (när man minst anar det kommer nämligen december och knackar på) och trädgårdsdekorationer togs in. Alla solcellslampor fick också komma in i mörkret igen. Lite matlagning på det så vill jag lova att fötter men framförallt mitt knä värkte något alldeles infernaliskt.

Då var det skönt att ta med middagen ner till tevesoffan och kolla film med sonen. Sedan blev det inte så mycket mer gjort den här dagen.....ja förutom alla maskiner som tvättats, hängts eller tumlats.....de glömde jag visst bort. 

En i sanning produktiv dag! Snacka om att jag kommer att kunna vila imorgon!



Många fina potatisar i allt från storlek bakpotatis till vanlig matpotatis.
Igår kväll var golfbollar en del av konceptet. Det gör att muskler som inte används så ofta gör sig påminda idag. Att stå på en driving range i regnet och försöka få iväg bollen längre än en liten pjuttbit var en ny upplevelse. När så träffen blev den rätta flög bollen faktiskt iväg ganska långt. Försöken resulterade dock i att jag har hittat muskler som nog inte fått jobba på ett tag....känns riktigt bra....fast ont....

Men nog var det skönt att komma in i värmen efter det och få en mycket god middag till livs. När tallriken kom in var det den största bit lax jag sett på en restaurang någon gång...tyvärr orkade jag inte allt.....jag skulle ha bett om en doggybag....

Väl hemma hörde jag grabbarnas glada röster i källaren. Någon gång tidigt i morse blev det tyst. Då slocknade de nog en efter en, men nu är det full fart där nere igen. Alldeles nyss kom de upp och värmde pizza till frukost.

Planen för helgen är att åka till härbret och göra vinter. Vattnet ska stängas och slangen ska tömmas. Funderar om det inte är dags att ta lite ris för att göra höst på pappas grav också. Hemma på tomten finns dessutom en del göra. Potatis ska tas upp, korianderfrön är redo att tas omhand och sedan ska de sommardekorationer som står i rabatterna plockas in. Men inte än, jag tänker vila ett tag till. Jag känner mig härligt trött i kroppen och tänker njuta av att ligga under täcket med en kaffemugg länge.

Läste precis i tidningen att en man i min ålder som stulit ett sexpack öl fått böter för det tilltaget. I stället för att betala femtioen kronor i kassan får han nu punga ut med 1351 kronor.....dyr öl.....i det fallet lönade sig verkligen inte brott....