fredag 9 januari 2015

Nu lyser tulpanerna upp i hallen!


Ute är det småkallt, men inne är det skönt. Har hämtat en bok på biblioteket som jag reserverat så nu är sysselsättningen för helgen räddad. Elden flammar och jag ligger och filosoferar i väntan på att de bakade potatisarna ska bli färdiga.

Nu är ekorrhjulet i full gång igen och jag är ingen älskare av rutiner och alla vardagsmåsten men just ikväll känner jag mig tacksam över att jag har ett fungerande hjul som låter mig springa runt och ha en alldeles vanlig vardag. 

En vardag med ett arbete jag trivs med, ett hem fyllt av värme och kärlek, familjen som är det viktigaste i livet, vänner och alla andra stora och små saker som gör livet värt att leva. 

Som det faktum att mamma bjuder på fredagsfika för att fira att arbetsveckan är slut och helgen tar vid. Eller att en enkel tulpanbukett lyser upp i hallen och får mig att känna att våren kommer så småningom. Sonen som kommer upp och diskuterar olika Marvelfilmer och kopplingar medan jag fixar med maten eller hans glada skratt när han snackar med sina kompisar över internet och hjälper dem med allehanda datorproblem eller bara spelar helt enkelt. 

Listan kan göras lång, så mycket längre men jag stannar där. Jag njuter av känslan att vara tacksam över mitt ekorrhjul.....få se hur länge det varar....