söndag 11 december 2022

Tredje advent, redan. När jag vaknade i morse föll det riktig julsnö. Ett lätt fluffigt täcke hade tagit över gården och bron. Tyckte mig se några små fotspår efter tomtenissen som bor på vinden i den lätta snön men helt säker kan jag inte vara. Tomtespår eller ej, det behövdes ändå skottas. Med så lätt snö kunde till och med jag tänka mig att skotta lite. Nu tog jag inte allt, utan bara lite, resten fick traktorn ta senare under dagen. 

Förutom att skotta så lite snö som möjligt har den här helgen ägnats åt mycket vila men precis som min pappa alltid gjorde när det var tredje advent har jag kokat knäck och kola. Nytt för i år var att jag hade köpt en sån där knäcktratt. Något jag tyckt känts onödigt men när det gäller den onödan tar jag tillbaka varenda sån tanke jag haft. En knäcktratt är den absolut bästa "nödan" man kan ha. Har du ingen ännu, köpt en. Bara köp en. Förutsatt att du tänker göra knäck eller kola förstås. Det blev i alla fall ett gäng godsaker, så nu finns det när det blir jul. Fast känner jag mig själv rätt kommer jag att tjuvsmaka....
 
Snart är det dags att fira Lucia igen så i köket har min fina lilla tärna fått komma upp ur källaren för att sprida ljus. På tisdag sprider alla andra tärnor, lucior och stjärngossar ljus och värme. Hoppas jag får se nån!