söndag 29 september 2024

Oj, vilken vecka! Omväxlande, spännande men framförallt rolig. Fina dagar på jobbet och i slutet av veckan en resa till Göteborg som har varit så hemlig att minsta lilla pip riskerat att förstöra. Men nu behöver ingenting döljas längre. Anledningen till hemlighetsmakeriet var Stora Läspriset 2024. Jag hade nominerat ett fritidshem i kommunen för deras otroligt fina språk- och läsfrämjande arbete och de blev utsedda till en av pristagarna. Så fantastiskt! 

Fast ingen fick veta om vinsten, det var tvunget att hållas hemligt till dess att priset delades ut. Ja, rektor fick veta så att de skulle kunna få ledigt för att åka ner till bokmässan i Göteborg och ta emot priset. Men ingen annan. Jag kan inte riktigt räkna hur många gånger jag bitit mig i tungan för att inte råka avslöja något. Nu var det tyvärr bara en av de tre pristagarna på fritidshemmet som kunde delta vid ceremonin så då följde jag med som stöd. Det gjorde att jag kunde stå vid sidan, fotografera och föreviga tillfället! 

Bokmässan hann vi inte riktigt med dock, vi sprang igenom några av hallarna lite snabbt men i övrigt var dagen tillägnad prisutdelning och aktiviteter kopplat till det. Fast vi hann i alla fall få del av känslan av en stor härlig mässa, eller jag hann med det i alla fall. Tänker mig att Sanna som skulle ta emot priset hade tankarna på lite annat håll. 

Igår kväll kom vi tillbaka hem så nu börjar Sannas och hennes kollegors roliga arbete att med hjälp av prispengarna vidareutveckla arbetet och sedan sprida det i kommunen. Ser mycket fram emot att få följa deras resa!

Sanna på scen med Martin Widmark och Stina Wirsén