fredag 21 september 2018

Ute öser regnet ner, det lyser i ljuslyktorna, jag ligger under filten i soffan och läser en bok om språk och digitalisering som jag inte riktigt kan släppa ifrån mig.

Jag får ligga i soffan och läsa för mitt på dagen tog jag en promenad upp i skogen för att leta älgar och svampar....inga älgar, bara någon tjäder och väldigt få svampar, i alla fall av den sorten jag känner igen. Men en härlig motionstur blev det innan de första regndropparna började falla. Så nu kan jag med gott samvete läsa min litteratur och bara vifta på tårna.

Dessutom blir det comfort food, big time, ikväll...jag har en form fylld med mormors morotspudding i ugnen. Morotspudding, bara namnet får mig att dregla....det var en av de rätter min mormor lagade som hörde till mina absoluta favoriter.

Tänk när jag kom hem med bussen från Umeå och klev in i köket hos morfars och kände doften av morotspudding....att äta med smält smör...så gott....om ungefär trettio minuter är det dags....skynda, skynda om ni vill smaka medan det finns kvar!!

Morotspudding i formen jag fick av min mormor och morfar
fylld med just...morotspudding.... när jag hade flyttat till Umeå -84!