lördag 30 april 2016

Denna soliga Valborgsmässoafton tillbringade jag långa stunder i en skön stol utomhus med en bok framför näsan. Alltså har det blivit dags för ett boktips igen.

Jag läste Lars Wilderängs bok Stjärnklart! En dystopi om vad som händer i vårt land när allt som på något sätt har elektronik i sig slutar att fungera.

En mörk höst övergår i kall stjärnklar vinter. Människor förvandlas, det goda blir ont. Affärer töms på mat, inga transportmedel fungerar längre, mediciner tar slut, envisa förkylningar som vägrar ge med sig och plötsligt har allt förändrats.

Det är en oerhört spännande bok, en riktig bladvändare. Boken visar hur oerhört sårbara vi och det samhälle vi byggt upp är.
När jag gick runt här hemma kom jag på mig själv med att titta en gång extra på alla elprylar...var de inte lite väl dammiga kanske och luktade det inte bränt....

Tyvärr har jag inte nästa del i serien hemma....missflyt!


Plötsligt är det helg igen. Tiden snurrar verkligen snabbt nu och det har den gjort ett längre tag. Gårdagen började tidigt och slutade rätt sent. Konferens i Stockholm stod på programmet, Läslyftet. 

Det var en innehållsrik och givande dag. Många matnyttigheter fastnade i huvudet, de tar jag med mig i det fortsatta arbetet (de som inte fastnade i huvudet skrev jag ner...). Fast det var matnyttigt på annat sätt också. Maten som serverades till lunchen var bara den värd att åka ner till Stockholm för. 

Fast inte blev det mycket frisk luft under gårdagen. Konferensen hölls nämligen ute på Arlanda så vi lämnade aldrig flygplatsen. Därför ska jag ta mig en promenad om en stund. 

Annat som står på programmet idag är tvätt, röjning av köksbänkar...högarna riskerar att rasa... Egentligen skulle jag behöva skola om mina småplantor men jag vet inte riktigt om jag orkar med det. Gårdagens tidiga start känns i kroppen. Jag är inte van helt enkelt. Min beundran för alla som alltid börjar sina arbetsdagar så tidigt är enorm just nu. Snacka om vardagshjältar.