tisdag 19 juni 2012

Vi satt nere i soffan och njöt av Sveriges två mål i repris när sonen plötsligt svär till, sätter händerna för näsan och springer iväg mot badrummet. Näsblod igen, det blöder så häftigt för honom, ingen liten rännil utan mer som en fors. Så raskt jag kunde följde jag efter och sen placerade vi oss så att jag kom åt att klämma på näsan. Där satt vi sådär en 10-15 minuter. Då vågade vi släppa taget och tänk: det hade lugnat sig. På kortare tid än de andra dagarna, skönt. Nu hoppas vi båda att det inte blir fler gånger på ett långt, långt tag. Och om det blir fler gånger de närmaste dagarna vet jag att sonen önskar att jag ska vara hemma så jag kan hjälpa honom....att störtblöda från näsan och vara ensam hemma som han var igår är ingen höjdare. Men som sagt, det är nog nu!

Åh, tänk nu när vi har stoppat blodflödet från näsan visar de fortfarande repriser på målen....


Det gick fort att komma in i sommartider igen.....tänkte mig att sommarlovet skulle börja ungefär ikväll och genast åt vi inte middag förrän fram emot sjutiden. Det brukar bli så när vi är lediga, då förskjuts dygnet med måltider som äts senare än vanligt.

Jag har några timmars arbete kvar men det kan jag åka upp och göra när jag känner för det. Det betyder att även jag får sovmorgon, inte bara sonen....Det är rättvist tycker jag.

I morgon ska jag åka och göra en ögonbottenfotografering mitt på dagen. Eftersom vi har ärftliga ögonsjukdomar i släkten bestämde jag mig för att göra det när jag var hos optikern senast. (med tanke på att jag har haft ovanligt mycket huvudvärk en period under våren).

Idag har jag haft rejält ont i knäet, efter träningen igår. Men just idag gör det inte så mycket för jag tänker att om jag ihärdigt fortsätter med de övningarna borde jag så småningom klara av mer innan det gör ont. Dessutom har dagen inte varit särskilt ansträngande rent fysiskt. Förmiddagen ägandes åt summering och planering på jobbet och eftermiddagen åt kurs. Visserligen var kursen i Ö-vik men jag behövde inte köra själv utan jag fick åka. Så det är hjärnan som fått jobba idag....med mer eller mindre goda resultat.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska se Sverigematchen...men det har ju inte gått så bra när jag kollat hittills därför tänkte jag att om jag struntar i att titta, kanske de får lite upprättelse och vinner....frågan är ju bara vad jag ska göra i stället?
Vattenmelon...det är sommar!