OS har kört igång och idag spelade Sverige fotboll mot Australien. Självklart tittade jag och det är jag glad för, en match med många mål som Sverige vann. Det satt gott.
Något annat som kan sitta gott är maträtter från en kokbok jag fått av en god vän. Prinsessornas kokbok. Där finns vardagsrätter blandat med helgdagsmat. Mycket låter faktiskt lockande, men inte allt. Vad sägs till exempel om griljerad kalvhjärna? Eller vinsoppa? För att göra fransk äggröra krävs att "Den måste tillagas av en van hand och med största omsorg för att bliva så delikat som den bör vara".
Jag kommer inte att testa alla recept i boken...de där kalvhjärnorna kändes sådär. Bara tanken på att ha dem kokande i kastrullen. Men om någon vill testa, receptet finns här under!
|
Nu står Prinsessornas kokbok tillsammans med andra kokböcker i mitt kök. |
|
För att utöka rätten passar det utmärkt att använda resterna av det kokta kalvhuvudet och kalvtungan! |
|
Det borde gå lika bra med prosecco. |
|
Påminner faktiskt om mitt sätt att göra äggröra. |