söndag 23 januari 2011

Fisksoppa

Det blev en mycket god fisksoppa till middag. Med ingefära, vitlök, chili och andra goda smaker. Till det åt vi gott vitlöksbröd. Nu sitter jag ner och tar det lugnt ett tag, det känns att jag stått vid spisen och lagat mat en stor del av dan.

Middag?

Jag har haft så fullt upp med att förbereda maten till fjällresan så jag har helt glömt bort att vi måste äta middag också....Sitter framför TV:n och följer stafetten i skidskyttet medan jag funderar på vad jag ska laga. Jag tror att det blir fisksoppa med vitlöksbröd till.

Matlagning

Nu har jag påbörjat en lasagne samt en tacogratäng som ska skickas med till Björnrike. Men nu måste jag ta en paus för det är dags för masstarten i skidskytte. Jag tror att mitt knä mår bra av den vilan också. Även om det går över förväntan att flänga runt i köket. Det enda jag önskar när jag lagar mycket mat är en liten Inga som plockar undan efter mig. En del av köttfärsen med nykokt pasta blev till lunch , min mage är mätt, sonens och hans kompis är också mätta!

Morgonkaffe

Njuter av en kopp kaffe och gläds åt att jag har en dag där jag inte är ensam hemma. Idag ska jag förbereda lite mat som jag ska skicka med sonen när han åker till fjällen i mitten av veckan. Det var meningen att jag skulle följa med, istället får jag glädja mig åt att han får åka på en minisemester. Eftersom han inte alls vill gå till skolan nu blir det skönt för honom men en minipaus.