söndag 7 februari 2021

I somras när min kaffebryggare började läcka i vattentanken så att en stor del av vattnet rann ut på bänken istället för ner i kaffefiltret köpte jag en ny. Eftersom jag alltid laddar kaffebryggaren på kvällen för att bara kunna trycka igång den på morgonen köpte jag en med timer, lyxigt värre.

Nu laddas bryggaren på kvällen och med timern aktiverad slår den igång av sig själv på morgonen. Puttrandet av vattnet som rinner ner i filtret och doften av kaffe väcker mig på ett skönt sätt. Hur trött jag än är behöver jag i alla fall inte gå upp för att slå igång bryggaren, det räcker att kliva upp när dropparna runt klart ner i kannan. 

Jag har dock ett litet problem....eller problem...nej jag hittar på. Det är egentligen inget problem alls, men faktum är att bryggaren inte kan läsa mina tankar och slå på timern själv. När det är helg ställer jag ingen timer nämligen. Jag tänker att det är skönt att sova till dess att jag vaknar av mig själv, för det är ju lite av charmen på helgerna. Då är det lätt att tro att kroppen ska vara pigg och det är en enkel sak att skutta ur sängen och slå på kaffebryggaren manuellt.....men nej, jag ligger där i sängen, trött ändå och försöker förtvivlat med hjälp av tankeöverföring få bryggaren att starta av sig själv. Hittills har det inte fungerat, jag har vackert fått kliva upp och trycka på knappen. Fast tänk om det plötsligt skulle fungera en helgmorgon när tröttheten är överväldigande....