söndag 17 juli 2011

En kväll jag kommer ihåg

För 12 år sedan var det här dagen sonen döptes. En fin ceremoni på hembygdsgården i strålande sol med vänner och släktingar närvarande. Många av mina Östersundsvänner kom till dopet och de stannade kvar över natten. Det året bodde vi ju fortfarande i Östersund så vi övernattade alla på Nygatan i mina föräldrars hus samt i grannens hus. När kvällen kom satt vi alla på mammas och pappas altan och pratade och skrattade till sena natten.

Langosmiddag

Sonen kom hem på eftermiddagen, hungrig. Grillade en överlevnadskorv till honom medan langosdegen jäste. Den kavlades ut, friterades och åts med god aptit. Det är otroligt gott men mättande....magen är alldeles fyrkantig! Om en stund, när jag orkar röra mig igen, ska jag ta in tvätten som nog är torr vid det här laget. Sen ska vi bara ha en myskväll tror jag.

Altanläge

Det är härligt här ute på min altan idag. Sitter med en tidning, en mugg kaffe och njuter. Snart ska jag förbereda middagen. Det ska bli langos idag för det är dopdag.

...och allt är tyst...

Oj vad det blev tomt och tyst i vårt hus....bara tvättmaskinen som snurrar och för oväsen. Våra  Östersundsvänner har åkt, sonen stack till en kompis och jag har gått här hemma och plockat och fixat lite. Nu har jag satt mig en stund och känner in tystnaden. Det är lugnt och stilla ute också, inga gräsklippare eller något annat.
Sitter och tänker på hur det är att sakna....fördelen med att sakna är ju att man får längta...och så är det,  jag saknar och längtar efter alla mina Östersundsvänner och saknaden är alltid störst när man precis har setts. Men om jag inte skulle bo här så skulle jag ju sakna och längta efter mina vänner som bor här. Så jag har det nog ganska bra som har goda vänner lite här och där att längta efter och träffa då och då.

Kaffe

Det är jag, fåglar, flugor, humlor och en mugg kaffe. Ljuvliga sommar!