torsdag 27 juni 2013

När vi klev ut från ju-jutsulokalen kvart över nio ikväll var det fortfarande varmt och skönt, trots regntunga skyar. Det är härligt när det är varmt ute trots regn, då är det sommar på riktigt. Jag måste erkänna att jag njuter av att ta en promenad när det faller ett ljummet sommarregn.
Det förstås, nog gillar jag solsken ännu mer, men om det nu ska regna och vara grått då ska temperaturen vara som den är nu och regndropparna sköna.

Det enda jag inte tycker om med dessa moln nu är att när de täcker himlen måste man tända lampor inne för det blir mörkt....det betyder att det har vänt nu.....nätterna blir längre igen. Men så länge det är varmt är jag ändå nöjd.

De var inte många på tävlingsträningen idag men sonen höll ut i nästan två timmar, första träningen med sitt gröna bälte. Förhoppningsvis kommer fler nästa vecka, då blir det nog ännu roligare. Tävlingssäsongen har i alla fall officiellt startat.

Själv känner jag att huvud och kropp börjar komma i takt igen efter att jag har varit i någon slags arbets- och stressbubbla en lång tid.

Fast hjärnan har nog stängt av.....eller så går den på någon slags lågenergiuppkoppling, för jag tycker att det är väldigt jobbigt att behöva komma ihåg saker nu. Nästan så att jag måste skriva lappar för att påminna mig om att ta ut soporna. Jag har i alla fall lånat en stor hög med böcker på biblioteket idag så hjärnan kommer att få lite gympa trots allt.

Men faktum är att äntligen känner jag hur jag orkar rikta tankarna utåt igen, det känns inte längre jobbigt att behöva åka någonstans eller göra något annat än att bara ta det lugnt när jag är ledig, så jag kommer nog inte bara att ligga i hängmattan även om den är skön.


Sent igår kväll, innan åskvädret hade nått hela vägen hit låg jag och tittade på teven. På BBC såg jag då ett nytt lite annorlunda, för mig, matlagningsprogram. Det hette "Food Poker", Matpoker alltså. Fem kockar tävlade och istället för vanliga spelkort var det ingredienser på korten. Inte alltid de lättaste att kombinera.

Sedan fick kockarna en kort stund på sig att hitta på ett recept och övertyga en panel att det var just deras recept som skulle få tillagas. I slutet var det två kockar kvar i final som tävlade om äran,  there can only be one....

Medan jag låg och tittade ställde jag mig frågan hur länge det dröjer innan vi ser det programformatet i Sverige? Jag kommer ihåg när jag såg "Come dine with me" på BBC....då dröjde det inte länge innan "Halv åtta hos mig" kom till Sverige. Så nu väntar jag på Matpoker......Å andra sidan kanske det inte kommer hit, det var ingen hit tyckte jag....men vem vet. Det är bara att vänta och se.

Funderar vad jag ska fylla den här dagen med? Det finns gott om saker att göra så det är egentligen inget problem.
Tvätt, målning, hämta upp grejor från förrådet, några av de saker som annars finns att ta tag i. Eller välja resebilder som ska framkallas till sonens album....eller....listan kan göras lång upptäcker jag....återkommer i ärendet för nu blev jag bara trött kände jag.

Helst av allt skulle jag vilja lägga mig i soffan med en bok men jag har ingen bok att läsa....hjälp.....det blir nog en tur till biblioteket.