fredag 31 oktober 2014

Nu har den fina tavla som Andreas Norlén målat till mig äntligen kommit upp på väggen där den hör hemma. Det tog inte många minuter att hänga den så man kan ju undra av vilken anledning det inte blev gjort förrän nu......
Den passar  i alla fall fantastiskt fint där den hänger och jag fick precis det jag önskade. En målning med musiktema och i färger som passade ihop med de tavlor som redan hängde på väggen. Något Andreas tolkade perfekt! Fast det ser ännu bättre ut i verkligheten, fotografierna gör inte riktigt tavlan rättvisa.






Äntligen har tavlan hamnat på väggen istället för att stå på golvet. 
Några detaljer, tittar man noga ser man olika musiktecken på tavlan.
Dagens horoskop: Bjud hem vänner! Du kommer bra överens med släktingar. Du vill också göra inköp till hemmet nu.

Ja men det var väl ett ganska passande horoskop, imorgon fylls huset av släktingar som jag också räknar som nära vänner så där är det ju klockrent....visserligen är horoskopet för idag men eftersom tidningen sträcker sig över flera dygn den här gången så gills det säkert imorgon också....och viljan att göra inköp till hemmet har jag alltid....problemet är väl snarare att tygla den lusten.

Läste nyss i tidningen ytterligare en insändare inskickad av en kvinna som förfasas över att unga tjejer på en tjejmässa fått kunskap hur man skyddar sig själv genom att bland annat få lära sig använda kondom...hon tycker att det är en förlegad kvinnosyn och att det borde vara killarna som får denna kunskap. Snacka om att ha en förlegad kvinnosyn men fru insändare själv, det är väl en självklarhet i dagens samhälle att lära unga tjejer att skydda sig själva!

Något annat mitt hjärta blöder över denna morgon är den flicka som, efter att ett gäng killar dragit ner byxorna på henne ute på skolgården, ifrågasatts om hon hade läppstift på sig och om hon varit glad och dansat? Förfäras över att en vuxen människa överhuvudtaget kan ställa de frågorna till ett barn. (Eftersom Malmö stad fällts för diskriminering i detta ärende utgår jag från att det är sanning i det som står i tidningen). Parallellerna till våldtagna tjejer som ifrågasätts är lätt att dra. Var du utmanande klädd? Dansade du på ett utmanande sätt? Förstod de att du sa nej? Inte så konstigt att det ser ut som det gör när vuxna ställer liknande frågor till en sjuåring efter att fyra pojkar utsatt henne för kränkningar på skolgården....jag blir mörkrädd!!

Något annat jag förvånas över är upprördheten när det gäller husbyggen i Örnsköldsvik. Ett nytt färgglatt hus har presenterats och förstås kommer många synpunkter fram. Det som är mest fascinerande med det hela är det faktum att samma personer som klagade över att hotellet nere vid hamnen var så tråkigt i sin färgsättning klagar nu också....nu är det för glada färger.....Något annat jag har lagt märke till också är att det oftast är samma personer som har synpunkter på allt....spelar ingen roll vad....kan man gnälla och klaga så gör man det.
Ja, ja vi tar på oss olika roller här i livet....de fyller säkert nån funktion de också. Vi har ju tack och lov rätt att tycka och tänka vad vi vill i det här landet!

Jag vet att jag också gnäller och klagar ibland, men det är mest på lastbilar som dundrar förbi så hela huset skakar....önskar att de ville bygga en förbifart på något sätt, snart.

Nej nu säger jag godmorgon till alla småfåglar på altanen, tar mig ännu en mugg kaffe och startar dagen....med att ligga kvar i sängen och läsa en god bok!