lördag 8 juni 2013

Nu har sonen och jag fraktat ner 32 säckar jord som vi har tömt i de odlingslådor jag håller på att göra i ordning. Problemet är att jag behöver lika mycket till....pust.....men en början har vi i alla fall. 

På altanen har jag fixat till lite blomsterprakt i krukor. Både för dekoration men även något ätbart, tomater. Nu är det äntligen sommar på riktigt däruppe....bara krokarna till hängmattan som saknas.
Fast ett litet problem har jag. Jag har en fin trädgårdsmobil med grodor som sitter på en pinne. Tyvärr hittar jag inte pinnen i år heller. (Den var borta i fjol också). Det är synd för jag gillar mina grodor, nu gäller det att vara uppfinningsrik så att jag kan använda den ändå. Man kan också konstatera att uteförrådet är i desperat behov av en uppröjning för att jag ska hitta allt som finns där.....det är det som är den egentliga orsaken till problemet. Få se om jag lyckas ta tag i det i sommar.




Sommarnätter med temperatur så att myggfönstret kan sitta i är något alldeles speciellt, sommarljuden är framförallt härliga. Vissa ljud som strömmar in får man fundera lite över medan andra är väldigt tydliga.
Ett ljud som inte är fullt lika härligt (om man vill sova) och som hörs lite då och då numera, är bilar som tankat på natten och sedan varvar upp och ger sig iväg med skrikande däck. Där behöver man verkligen inte fundera vad det handlar om.
Rädslan att jag ska behöva höra en tydlig krasch när däcken skriker vaknar i alla fall där på natten....eller de gånger jag hör hur en motorcykel åker förbi på 348:an i alldeles för hög fart.
Vägen som går upp från 348:an bjuder också in till höga farter har jag upptäckt...det går nog rätt fort förbi vårt hus ibland.

Andra ljud, mycket härligare, som strömmar in är fågelkvitter och suset av vinden. Prasslet av löv eller linan som slår mot flaggstången om den inte är tillräckligt spänd. Ett lätt porlande från fontänen på altanen hörs också. Någon gång emellanåt kan man höra ljuden av ett kattslagsmål också. Som tur är inte särskilt ofta.

Natten som gick var det alldeles lugnt och vindstilla när vindspelet på balkongen plötsligt klingade till högt och bestämt. Det var nästan som om vinden ville ringa på. Sen blev det lugnt och stilla igen. Sedan dess har inte vindspelet hörts av alls, trots att det nu blåser en del utomhus....märkligt.....

Som bekant är jag inte särskilt förtjust i hur mitt knä ser ut...men igår när jag gick en promenad och tittade ner så tyckte jag att det såg rätt okej ut trots allt. Lite lätt brunbränt och inte alltför svullet eller fult....
Därför var det konstigt att det upptäcka att den känslan var borta idag....det kan ju ha att göra med att det gör lite ont idag förstås...tycker om det gör jag likafullt inte.

På teven är det prinsessbröllopet som står i fokus idag....för mig blir det lite märkligt att lyssna till alla experter som sitter och berättar hur Madeleine är...allvarligt talat, vem bryr sig?? Åsikterna om henne verkar vara många och starka, "experterna" tycker alla att just de har rätt och kan tolka henne bäst. Det porträtteras och ges förklaringar till hennes sätt att vara.
Hon är den hon är, kär och ska gifta sig. Så låt henne göra det utan alla analyser.
Sen kan jag väl hålla med om att om man kan köpa en väska för 60 000 kan man betala böter på 1000 utan att krångla...
Däremot kan jag tänka mig att det blir en högtidsstund för alla som gillar vackra kläder och kungligheter...de lär nog bänka sig framför teven ikväll. Vem vet kanske sitter jag där själv...fast det beror nog på vädret....