söndag 6 juni 2021

För drygt en vecka sen strulade det till sig så mitt simkort till telefonen slutade fungera. Efter flera samtal till supporten, resor till butiken, supportsamtal igen med försäkran om att mitt nya simkort var skickat blev det tydligt fredag eftermiddag när posten kommit att det inte fanns i postlådan. Supportsamtal och ytterligare ett besök i den fysiska butiken avhjälpte problemet. Med 4G tillbaka kan jag ringa, skicka sms och identifiera mig med bankid igen när det behövs. Men nog är det sårbart när mobiltelefonen inte fungerar som den ska. Som tur var hade jag min arbetsmobil vilket möjliggjorde samtal till supporten, annars hade det inte funkat alls. 

När jag går min morgonpromenad har jag det senaste året haft som vana att lyssna på någon intressant podd. Det fungerade ju inte heller med trasigt simkort. Så plötsligt hördes alla naturljud tydligt igen. Småfåglarnas kvitter, skatornas tjatter, någon enstaka bil, gåstavars ljud, åns brusande och mina egna steg. Det var ljuvligt, ljuden fick mig att uppskatta vårens övergång i sommar extra mycket. Att det dessutom bjöds på ett strålande väder gjorde ju inte saken sämre. 

Trots att jag förmodligen kommer att fortsätta lyssna till poddar under mina promenader har jag bestämt mig för att minst två dagar i veckan ska vara fritt från andra ljud än naturens när jag är ute och går. Det blir en bra kompromiss med mig själv och mitt poddlyssnande.