onsdag 19 juni 2013

Att få den här dagen att gå har verkligen inte varit något problem. I förmiddags bjöd vi vår granne på födelsedagsuppvaktning i vårt hus och firade att han hade fyllt 80 år. Efter att ha gofikat en stund åkte jag ut till härbret där jag fick hjälp att byta trasiga vattenkopplingar. Nu ska det fungera igen...dessutom vet jag hur vi ska göra för att undvika att de går sönder igen....

Sen tog jag tag i den...penseln....fast inte var det med nån större glädje. Jag hade mycket hellre legat i hängmattan. Nu har jag målat lite till i alla fall. Om jag vaknar i rimlig tid i morgon målar jag ett varv till. Men jag tänker inte ställa någon väckare. Efter lunch ska vi ner till stan....sonen ska till optikern. Det innebär att senast halv elva måste jag börja måla annars får det bli en annan dag. Förmodligen blir det en annan dag.

Lite dåligt samvete har jag den här veckan och det har inte med målning att göra. Jag har inte varit hos sjukgymnasten och tränat någonting alls.....men jag tröstar mig med att jag har klippt gräset, promenerat och.... ja vadå? (Firat min granne som fyllde femtio). Dessutom har jag gått i trappan hemma många gånger upp och ner....det är ju också träning. Men nästa vecka då är det slut med mina latmansfasoner. Då ska jag träna igen på sjukgymnastiken......många gånger.

Utanför fönstret dansar myggorna....jag tycker att de är många och stickiga. Tack och lov är de på rätt sida om fönstret. I alla fall i vårt hus. Nyss kom vi från ett hus där myggorna dansade även inomhus....mitt nya namn...Katarina myggdräparen....

Sonen kom hem som ny efter det besöket. Kortklippt...bitvis rakad (några mm kvar). Förhoppningsvis slutar hårbotten att klia så förfärligt nu när det är varmt ute....han har ju så tjockt hår så värmen blir jobbig.
Nu tänker jag läsa min nya mattidning som kom med posten idag....hoppas den bjuder på rolig matinspiration. Fast då blir jag säkert hungrig...då blir det svårt att sova.....då kommer jag definitivt inte upp i tid så jag kan måla nåt i morgon.

Hitta ursäkter för att slippa greppa penseln är jag ju bra på i alla fall....