måndag 31 juli 2023

Ja, inte vet jag vad som hände men plötsligt är det bara några skälvande dagar kvar av min sommarsemester. Helt bekväm med det är jag inte men jag kan inte klaga på mina lediga dagar. Det har varit varmt och skönt, om än det regnat en del. Shorts eller klänning är de plagg jag gått klädd i. Jag har hunnit vila, läsa böcker och åka på en resa ner genom landet och träffa familj och vänner. 

Först Dalarna där det bjöds på god mat, umgänge, intressant utställning och mysiga utflyktsmål. Därefter ner till Småland för att stanna till hos en god vän. Promenader, smörrebröd, samtal, spel och en mycket intressant utställning om Astrid Lindgren, hennes liv och berättelser. Är du i Vimmerby ta chansen att besöka den, värd vartenda öre!

Från Småland gick resan ner till Lund och sonen. Tillsammans åkte vi över till Bornholm och utforskade den danska ön några dagar. En mycket fin och trivsam ö som är väl värd ett besök. Trots en väderprognos som utlovade regn hela helgen kom regnet först på eftermiddagen den tredje dagen, samma dag som vi åkte hem till Ystad med färjan igen. 

Spenderade ytterligare några dagar hos honom innan det var dags för mig att vända åter norrut. När jag kom hem visade det sig att kylen och frysen i köket lagt av så prioritet ett när jag kom hem var att införskaffa en ny.....och att städa ur den gamla förstås. Den nya anländer onsdag eftermiddag, passande eftersom det är min sista semesterdag.

Nu ska det tvättas, möjligen städas lite och sen gäller det att mentalt förbereda mig på jobb igen. Vet ärligt talat inte hur det ska gå...som vanligt känns allt som var helt glasklart i våras totalt borta i nåt slags dimmigt träsk. Vad kan jag när det gäller språk-, läs- och skriv egentligen? Men förhoppningsvis vaknar min hjärna till och kommer ihåg vad den faktiskt kan, för jag vet att jag trots allt kan en del.

Bjuder på några av alla semesterbilder: 

Utsikt från Dössberget i Dalarna. 

Vackert i Kalvkätte trädgård i närheten av Hultsfred. 

Astrid Lindgrens Näs.

På väg in i hamnen i Rönne.

Hammershus

Opalsjön.

Dueodde strand. Kritvit, fin och mjuk sand. 

Sankt Ols kyrka

Allinge hamn

Sandskulptur, kapten Nemo. I Nexö.

Ännu en sandskulptur som stod utomhus. 

Den enda vingården på Bornholm, Lille Gadegård. 

Ekkodalen. 

Inne i Nylars rundkyrka. 

Nylars kyrka.


Intressant guidning i Lunds domkyrka dagen innan jag åkte hem.