söndag 29 december 2019

Ligger i soffan och filurar som vanligt när det är helg, elden knastrar i braskaminen, kaffet i min mugg smakar gott och jag mår toppen helt enkelt.

Slog på teven och såg att Erik Widegård föreslår att man lagar till hot pot till nyår. Lite roligt eftersom vi redan bestämt oss för att äta just det på nyårsafton. Hummer kommer vi dock inte att ha i grytan, det äter vi till förrätt istället.

Igår läste jag en bok jag blivit rekommenderad, "Jag for ner till bror" av Karin Smirnoff. Boken är annorlunda skriven, i princip utan andra skiljetecken än punkter, alla namn ihopskrivna utan mellanrum och många avhuggna meningar. Precis som man pratar ibland, då man avslutar meningen innan den är klar egentligen så att den man pratar med får avsluta det hela.

Först visste jag inte riktigt vad jag skulle tycka om boken, jag måste erkänna att jag hade lite svårt för sättet den var skriven på till en början. Men ju längre jag läste desto mer fångades jag av handlingen.

Boken är ganska rå och grym med både missbruk, misshandel, sexuella övergrepp, mord och otrohet som några ingredienser. Ändå sakligt beskrivet utan att frossa i allt det onda. Faktiskt tycker jag att boken blev både spännande och bitvis rolig också, hur konstigt det än låter. Klarar du av att stoppa undan din inre språkpolis rekommenderar jag dig att läsa den här boken! Att kunna västerbottniska underlättar en aning det med....