lördag 25 april 2015

Krönikan i dagens ÖA, skriven av Tomas Izaias Englund, är klockren. Han frågar sig om elever på landet är mindre värda? Precis samma fråga som jag och många av mina kollegor ställer oss varje dag. För att inte tala om hur jag i min föräldraroll upplever att eleverna hanteras.

Precis som Tomas skriver ska ingen skugga falla på vår rektor, Mariana. Hon gör verkligen allt som står i hennes makt med de förutsättningar hon har. Tyvärr verkar tjänstemännen och politikerna inte förstå (eller vilja förstå) problematiken. Jag undrar om ens politikerna efter ett besök på skolan förstår hur det är?

Visst, det är lärarbrist i kommunen men det går alltid att finna lösningar. Personer som sökt tjänsten i spanska har av kommunen blivit nekad tjänstledighet från sitt nuvarande jobb....det gör att jag verkligen tror att tjänstemän och politiker tycker att elever på landet är mindre värda. Uppenbart går administrativt arbete före Bredbynskolans elever. 


Dagens klockrena krönika i ÖA!

Något annat som inte heller är särskilt roligt är att den burk med insektsspray jag skulle bära genom källaren ut genom dörren plötsligt började spraya okontrollerat igår eftermiddag (utan min medverkan mer än att jag bar den). Innan jag hade hunnit få upp dörren och slängt ut burken hade en ansenlig mängd fördelats runt gillestuga och hall nere. 

Den doften var och är inte att leka med. Jag skriver är för trots koppar med ättika, doftljus, eld i braskaminen, vidöppna dörrar och fönster (överallt) under flera timmar så är doften av insektsmedel lika påträngande. Just nu känns det som att sonen för evigt kommer att vara förpassad till sitt rum med stängd dörr.....eller så får han flytta ut i växthuset.....vilket jag nog också får göra för doften har spridit sig upp till övervåningen också.....

Har googlat som besatt för att försöka finna en lösning på problemet.....men hittar inget annat än att använda ättika.....fick tips om bakpulver i går för övrigt....satte ut ett gäng småskålar i natt men det funkade inte heller...inte än i alla fall. 

Notering till mig själv angående detta.....förvara aldrig sprayburkar med insektsmedel inomhus. Framförallt inte om de funnits i huset minst trettio år.....