söndag 28 september 2014

Igår tog vi en tur till stan och köpte kängor till sonen. Av någon märklig anledning passade inte en stövel eller känga som fanns här hemma hans fötter längre. Vi åkte ut till Naturkompaniet och Fjällräven och fyndade ett par Meindl till honom för halva priset. Perfekt för både regniga dagar i skogen och kyliga vinterdagar ute i snön.

Resten av gårdagen blev sedan en slö historia. Det har faktiskt varit mitt största mål den här helgen, att vara slö.

Tidig eftermiddag idag var det dags att ta bilen ner till stan igen. Tävlingsträning stod på programmet. Idag fokuserades det på att kasta. Anledningen till alla kast stavas Nordic cup och SM-kval i Nacka om två veckor. Det innebär att det blir intensiv träning ett tag framöver. Det var i alla fall två taggade grabbar på mattan.....som dock visade en lätt trötthet när den andra timmen närmade sig sitt slut.

Efter att ha tittat på medan sonen och hans duopartner nötte kast, åkte vi hem, köpte pizza och slängde oss ner i varsitt soffhörn. Med elden sprakande i braskaminen, en film och nygräddad pizza har vi nu mått riktigt gott några timmar.


Själv måste jag ärligt erkänna att jag inte gjort så förfärligt mycket idag mer än att agera taxichaufför och komma med uppmuntrande hejarop. Några tvättmaskiner har jag hunnit köra, renbäddat i sängen och röjt på köksön.
Alla som har varit hos mig vet hur stor och fin den är.....nu syntes bänkskivan knappt för all reklam, all post, alla tidningar och annat skrot som låg där och tog plats. Men nu ser man hur den ser ut igen....och det finns plats att sitta där och äta.

Dessutom har jag slängt ett antal blommor som inte överlevt den sparsamma vattningen.....och några som av någon outgrundlig anledning hade fått för mycket vatten. Hur nu detta är möjligt? I vårt hus? Där inomhusvattenkannan är en raritet som endast i sällsynta fall tas fram ur skåpet.....Nåja det var dock ett faktum.

Nu har det blivit dags att förbereda inför morgondagen, sen ska jag sjunka in i en bok.