torsdag 25 augusti 2011

Lite tjockt och svullet

Det känns i mitt knä att det är ett annat tempo nu när eleverna har börjat. Även om det är lugnt och trevligt i klassrummet så blir det ju inte riktigt samma vila som det brukar vara. En paus mitt på dagen annars är det full fart hela tiden. Ont, tjockt och svullet. Man kan lugnt påstå att det nästan är värre nu än när det var nyopererat. Men trots allt vet jag att det går åt rätt håll. Ändå, om jag får lov att klaga lite....laga middag och diska räckte mer än väl som aktiviteter ikväll.
Sudden har klagat i sommar att han tycker att han ser dåligt ibland så idag har han kollat synen hos skolsköterskan, resultatet blev ett bokat besök hos en optiker för att kolla upp ögonen riktigt....Hm, kostar glasögon för barn lika mycket som vuxnas....??
Ännu en dag till ända, det har varit toppen! Mina elever har som vanligt arbetat på bra, de yngsta har fått en del nya böcker idag som de har fått arbeta i. Lite bokstäver, lite ord och en del matteord har vi hunnit med. De är ju så taggade. De äldre har också arbetat på som bara den. Väl hemma blev det sötpotatissoppa med fetaost till middag. Det är så gott! Nu vilar jag mitt knä en stund innan disken. Sonen ligger i samma hörn i soffan som han legat i sen han slutade skolan vid tre. Han läser en bok så bra att varken spel, dator eller kompisar lockar.