söndag 7 december 2014

Bland det farligaste man kan ta sig för är att göra brända mandlar med kanelsmak. De går nämligen inte att sluta äta....man vill ha mer och mer och mer och mer och......

I ett försök att hindra dem från att ta slut på en gång har jag stoppat den största delen i en burk som det går att sätta lock på, resten i en liten skål att mumsa från. Men med den kännedom jag har om mig själv kommer burken att öppnas många gånger innan jul så det kommer nog att bli nödvändigt att göra en omgång till. 

Sugen på att prova och hamna i samma begär som jag? Då tycker jag att du ska testa, receptet hittar du här: Brända mandlar med kanel.
Doften som spreds i köket var ljuvlig. 
En burk att sätta locket på och en liten skål att mumsa från.
I morse när jag tände det andra adventsljuset på köksön funderade jag lite på vad det är som bestämmer åt vilket håll ljusveken ska böja sig. Ni vet den där lilla böjen som blir på veken och som gör att vissa ljus rinner mer än andra eftersom veken obevekligt vrider sig åt ett håll även om man är där och försöker putta den i motsatt riktning.....Visst har ni också lagt märke till det, eller är det bara jag som funderar på sånt? Måste definitivt utforska detta noggrannare. Undersökningen började denna morgon....resultaten meddelas senare.

Förutom ljusvekar är det brända mandlar som fyller mina tankar denna morgon....med kanel. Jag gjorde såna ifjol och de hade en strykande åtgång och jag känner hur stort behovet av de små godsakerna är. Vilken tur att det både finns mandel, råsocker och kanel hemma....

Ja nu är det inte bara vekar och mandlar i tankarna, Jag funderar även över lite mer allvarliga saker. Val, tyfoner, främlingsfientlighet, skola och annat. Men de tankarna behåller jag för mig själv ett tag till. Idag ska jag fokusera på att njuta av att känna mig privilegierad som kan ha en trygg, lugn och skön söndag hemma utan några större rädslor. 

Det kan faktiskt bli så att vi blir hemma hela söndagen dessutom då sonen inte var helt fräsch igår. Så vi får se hur det blir med träning idag, någon lite förkylning verkar vara på gång. Fast ibland behövs ju bara någon dag av vila så blir det bättre. Det lär klarna när han vaknar. 


Nu lyser ljus nummer två på köksön.