onsdag 20 juli 2011

Smultronglass

Sudden plockade smultron idag som jag rårörde med socker och frös in. Då hittade jag smultron som blivit kvar sen ifjol. Så nu skyndar jag mig att göra glass i glassmaskinen på dem. Det brukar bli mumsigt!

En god marinad

Idag grillade vi middagsmaten. Jag testade att göra en ny marinad idag, den blev god tycker jag. Passade bra till fläskkött, kan tänka mig att kyckling också skulle tycka om den marinaden. Receptet finns på http://blogg.amelia.se/katarinaspis/ . Testa gärna. Måtten är kanske inte exakta men jag försökte ha koll på hur mycket jag hade i av allting. En god vinegrette till halloumin blev det också. Så nu är magen mätt och nöjd igen!

Och det blev dyrare

Nu har kostnaden för alla vaccinationer stigit till drygt 5000 kronor. Varje sprutstick kostar 175 kronor, och det kommer ju att bli ett antal. Det gick i alla fall bra med vaccinationen idag. Sticket kändes knappt, så jag behöver inte oroa mig inför nästa gång! Nu ska jag förbereda middagen, kotlettrad, potatis, grönsaker och halloumi på grillen. Samt ett gott kryddsmör och en god vinegrette.

Skor och sprutor

Nu har vi varit en sväng till stan. Dels har vi kollat på nya skor till sonen, nån typ av sandaler, dels har vi hämtat ut hepatitvaccin. Nu ligger sprutorna i vår kyl i väntan på sticken...Vid halv fyra ska vi gå upp på vårdcentralen och bli vaccinerade. Nu är ju inte jag så väldigt förtjust i sprutor då men sonen säger att det kommer att gå bra, så jag väljer att tro på honom. ....

Det bästa

Jag har kommit på vad en av de bästa sakerna med sommaren är, det är ju att i lugn och ro kunna sitta med kaffemuggen och tidningen på morgonen utan att känna någon stress. I och för sig ingen ny upptäckt, det har jag vetat om ett tag men tycker ändå att det kan vara värt att uppmärksamma. Idag ska jag åka ner till stan och hämta hem hepatitvaccin. Det vaccin jag ska ha var slut på lager så de kunde inte få hem det till Bredbyn men en dos finns i stan och den ska jag ha. Annars hinner jag inte få fullt skydd innan vi åker. Så nu ska jag ringa och boka tid för att  få sprutorna.