söndag 25 december 2022

Juldagskväll och jag ligger i mitt soffhörn med äppelglögg serverad i en av julklappsmuggarna. Summerar en julhelg som gick alldeles för snabbt, precis som vanligt, men som var sådär fridfull, lugn och skön som bara en julhelg kan vara. Känner mig priviligierad som känner så, jag vet ju att det är långt ifrån så överallt. 

Skrapdan var precis som en skrapdag ska vara. Löftesrik, magisk och alldeles underbar. Fast lite för kall för min smak. Jag kände stor tacksamhet att jag inte längre har några tomteuppdrag hela kvällen den 23:e, för då hade jag nog förmodligen blivit kall om tårna. 

Julafton var inte mildare den, en tur till kyrkogården tillsammans med sonen under förmiddagen för att tända ljus, sen höll jag mig inne resten av dagen. Strax efter lunch kom mamma, min morbror och hans familj. Det blev en julafton med skön samvaro, god mat, skratt, allvar och förstås både Kalle Ankas jul och Karl- Bertil Jonsson....lite finska covers på det så var julaftonen fulländad.  

I morse klev jag upp tidigt som vanligt för att gå ut och titta på fackeltåget och alla marschaller. Jag fick sällskap av en av mina kusiner och vi promenerade tillsammans genom byn för att möta juldagsmorgonens magi i kylan. För i morse var det riktigt kallt, det nöp rejält i kinderna så det var gott att komma in sen. 

Grötfrukost innan delar av familjen åkte hem till Dalarna, därefter blev det en lugn dag som avslutades med julklappsöppning i braskaminens sken. 

Nu njuter jag som sagt i mitt soffhörn. Glöggen smakar särdeles bra i min nya mugg!