lördag 21 mars 2015

Stjärnhimlen var magisk natten som gick. Norrskenet dansade över himlen och stjärnorna lyste upp. Det enda som störde var brolampor och reklamskyltar som gjorde att mörkerseendet inte var det bästa.
Anledningen till den nattliga promenaden var som sagt en fest där massor av god mat stod på bordet. En kväll med både allvar och glädje där skratten avlöste varandra. Men till slut tog åldern ut sin rätt (eller om det helt enkelt var arbetsveckan) och det var dags att dra sig hemåt....några timmar innan solen åter steg på himlen och suddade ut stjärnorna....

Efter att ha sovit ett tag, alldeles för lite, tog jag en promenad i det fina vädret. Vid det andra huset hemifrån värkte mitt knä och gången blev lätt haltande.....då tog tjurskallen över och jag kämpade mig runt min vanliga runda som är någonstans mellan tre och fyra kilometer. I slutet på rundan hade jag nått mammas lägenhet. Hur skönt var det inte då att linka uppför hennes trappa och lägga mig i soffan och få en kopp kaffe serverad?! 

Fast vädret lurades lite, vinden var inte den skönaste idag. Kall och isig. Än är det alldeles för mycket vinter kvar...i alla fall för min smak. 
Något som var helt i min smak däremot var de goda foliepaket jag lade på grillen till lunch. Och där på framsidan mot husväggen visade sig solen och vårvintern från sin rätta sida. Varmt och gott, både maten och i luften!



Foliepaket med smarrigt innehåll.
Bland det grå börjar det dyka upp några små gröna skott. Det finns hopp!