lördag 29 september 2012

En gråmulen dag ute och jag kände mig lite gnällig över att solen inte sken just idag när jag hade tänkt ta sonen till hjälp och rensa rabatterna...då läste jag nätupplagorna av tidningarna och insåg att det inte gör något att solen lyser med sin frånvaro. Jag känner mig plötsligt enbart tacksam över att inte befinna mig i det regnkaos som pågår i Spanien. Antingen fixar vi det ändå eller så blir utejobbet kvar till en annan dag. Värre än så är det inte.

Jag skulle vilja åka ut till härbret också, titta till och göra vinter. Men det tror jag att jag väntar med till dess att det blir en solig dag så att det som ska plockas in är någorlunda torrt. Det kan jag dessutom lika gärna göra en vanlig vardagkväll. Om några veckor lugnar det nog ner sig, då kommer jag nog att kunna ha i alla fall tisdagar eller torsdagar hemma i lugn och ro. Det känns bra, då åker jag till mitt älskade härbre.

Den här veckan har de äntligen varit här och bytt ut betongglaset i källaren...som vi har väntat på länge.....först min mamma och sen jag.....Slutresultatet blev i alla fall mycket bra. Glasen jag valde är snygga och pryder sin plats och jobbet är väl utfört. Nu är det bara målningen kvar. Förhoppningsvis sker det under oktober.

Ser precis ett litet lamm på teven som får mjölk ur en nappflaska med segelbåtar på.....precis en sån hade Sudden när han var liten.....nostalgi!

Jag tror att jag ska plocka upp en bit kött ur frysen för att göra en stuvning som bas till en köttpaj. Det blir en god middag i morgon efter att sonen haft tränarutbildning hela dagen. Så får det bli...men då blir det en fråga kvar.....vad ska vi äta i kväll?