söndag 22 mars 2020

Vilken tur att det går att välja vilket håll blicken ska riktas. Framförallt nu när solens strålar obarmhärtigt avslöjar varenda dammkorn inomhus. Mina golv formligen skriker efter en dammsugare medan jag hellre skriker efter solen, ta promenader och vara utomhus. 

Då är det tur att det går att välja var blicken ska fästas. Jag väljer att titta på vackra blommor, inne och ute, långa promenader då jag kan njuta av hur vacker naturen är när solen lyser upp. 

Nu har jag inte enbart roat mig med att låtsas som att ett damm- och skräpfyllt golv inte existerar (om än det är högst påtagligt då jag behöver skrapa fötterna när det är dags att lägga sig i sängen på kvällen). Nej jag har faktiskt låtit blicken vila på både den rena och smutsiga tvätten. Det resulterade i att jag både har tvättat och strukit kläder. Faktiskt trodde mitt aktivitetsarmband att jag hade simmat en kvart i morse...hur man nu kan simma vid strykbrädan? Men jag kan tydligen.

Nu tänker jag välja att låta blicken vila i en god bok, frågan är bara om jag väljer fantasy eller deckare idag? En svår nöt att knäcka, tyvärr kommer jag inte att hinna båda då den ena är berikad med någonstans runt 700 sidor. Fast först ska jag se om blicken kan hitta min kaffebryggare...kaffe skulle sitta som en smäck. 


Ett lämpligt objekt att fästa blicken vid. 

Att titta ner på mitt inte längre så svarta köksgolv är ingen höjdare..

Ute lyser blommorna jag planterade upp fint. Dit går det bra att titta. 

Att titta på en vintoddy är inte helt fel det heller, tyvärr tog den slut redan fredag kväll...