söndag 5 maj 2024

Och där försvann den. Den sista snöhögen på min tomt. Istället avslöjades mängder av grus och singel i gräsmattan efter vinterns snöskottning. Men allt är inte grusigt och fult, en och annan vårlök lyser upp där de växer i gräset.

Veckan började på samma sätt som den slutade med lite grått och halvsvalt väder. Men däremellan.....ljuvligt. Sol, värme och en doft av vår och sommar.  

Det blev en småkonstig vecka. Som vanligt började den med en måndag sen plötsligt blev det fredag som raskt följdes av en söndag. Sen var det en torsdag men den kändes som en måndag igen, följt av en riktig fredag, lördag och söndag. 

Jag firade valborg med goda vänner, städade altan och växthus på första maj, jobbade sen två dagar innan jag firade att altanen var städad tillsammans med grannen och njöt av värmen. Lördagen firades en god vän som fyllt 50 år. Hon bjöd på god mat, dryck och toppenväder. Det blev ett riktigt kalas! Som grädde på moset fick jag A-traktorskjuts hem i den sena kvällen. 

Idag har det tagits en promenad, krattats bort grus i gräsmattan och som vanligt går jag en match mot amöban i tvättstugan. Förutom det, lite streaming på teven! En bättre söndag om än lite småsval.