tisdag 26 juli 2011

Välförtjänt soffläge

Nu har jag intagit soffan ett tag. Middagen är serverad och uppäten. Mycket god högrev och potatisgratäng med smarrig sås, egen gelé, sallad och sockerärtor till. Vilar mig ett tag innan jag tar itu med disken. Känner mig lite svullen och öm i knäet, inte så konstigt kanske med tanke på träning hos sjukgymnast på förmiddagen och sen allt målande. Ja, själva målandet frestade väl inte på knäet men att ta sig upp och ner på stolen, allt böjande för att komma åt i vinklar och vrår gjorde nog sitt till. Känner nu att öm är en underdrift, det gör ont i knäet. Sonen stack till en kompis som varit på semester ett tag, vi har redan packat inför hans läger i morgon, så han kan lugnt vara borta ett tag.

Vila igen

Pannrummet har fått ett lager färg, rören har också blivit målade men jag fuskade ifrån kopparrören, ångrar mig lite men de går ju att måla sen. Det blir i alla fall vitt och fint. Om ett dygn är det övermålningsbart, men jag känner mig lite mör i rygg och nacke så eventuellt vilar jag mer än en dag. Ett varv till blir det sen får det räcka, det är trots allt bara ett gammalt pannrum.  När väggar och rör är klara ska golvet få lite färg också. Sen kommer det att vara rätt fräscht. 

Före:
 Efter ett varv färg:

Målning

Är hos mor och målar hennes pannrum. Nu är väggar och tak målade ett varv. Ska ge mig på rören efter lunch. Det blir potatisgnocchi med ostsås och bacon.

Bokläsande tidigt, tidigt

Vaknade mycket tidigt i morse och var bara tvungen att läsa ut en bok jag lånade på biblioteket igår. Sen var jag trött igen så jag somnade om och sov till nio. Nu måste jag snart äta frukost för om en stund ska jag träna hos sjukgymnasten igen. Det känns väl sådär, är rätt mör i kroppen efter pannrumstvätten igår, men bara jag kommer igång blir det nog bra!