lördag 21 januari 2012

I kväll har vi njutit av de goda ostar vi fick igår. Märkligt att nåt som luktar som den värsta fotsvett smakar så oerhört gott. Alldeles mjuka och krämiga var de, med marmelad med smak av balsamico blev det en riktig fest. I morgon blir det lite fest igen...då är det vietnamesisk nyårsafton. På måndag den 23:e januari börjar ett nytt år - Drakens! Det blir nog inget vietnamesiskt till middag i alla fall...texmex-rester står det på menyn.....men det är ju också gott! 

Nu är det söndag, måndag och tisdag kvar med gips....på onsdag sågar de upp det. Nu har det blivit riktigt obekvämt, ligger mot ovansidan av foten och trycker. Det gör att jag inte så gärna rör mig i onödan. Fast jag måste ju eftersom jag inte tar fragminsprutorna längre, då är det ju extra viktigt. Knäet värker också, det är precis som om det har börjat göra ont i förväg...det vet hur det blir när gipset åker! Längtar till på onsdag gör jag i alla fall. 
Elden sprakar, det doftar av såpa och ved. När vi  ätit frukost ( vid lunchtid) drog Sudden dammsugaren runt hela huset, jag följde efter och torkade golven. Tur att jag har så bra städhjälp, det blir så enkelt då, inte tar det särskilt lång tid heller. I skidspåren drar skidåkarna och skidskyttarna fram med olika resultat. Nu är det dags för Lindström igen...det blir spännande.

Såg nyss presskonferensen med Juholt, jösses vilken soppa...han som skulle bli den som lyfte sossarna mot högre höjder...sen blev det precis tvärtom. Det ska bli intressant att se vad som händer fortsättningsvis...

Sitter och funderar på att det skulle vara bra att ha en nätverkskabel till gillestugan...för att kunna koppla in teven...då kan vi hyra filmer utan att vara rädd för att det trådlösa nätverket ska svaja. Får se om jag ska försöka få nån som fixar det, ja inte än utan längre fram. Tevens alla funktioner skulle i alla fall bli utnyttjade ännu mer då, det är ju i så fall en investering...jag måste bara fundera hur den ska dras så att det stör så lite som möjligt. Viktigt med det estetiska!


Upptäcker att jag inte har skrivit sen jag bänkade mig för att se skidskytte igår....det gick ju fantastiskt bra för Anundsjös stolthet, Fredrik Lindström. Så oerhört roligt för honom att få den framgången. Dessutom så häftigt att hans föräldrar var på plats och fick se det hela live! Själv fick jag nästan andnöd framför teven när jag upptäckte att han hade chans att vinna....
Med hjärtat i halsgropen var det dags att hacka grönsaker till tacobuffén, skålarna fylldes och det hela var klart lagom till dess att gästerna kom. Barn och vuxna åt sig mätta...det blev mycket kvar...och jag som var orolig att det inte skulle räcka....Nu blir det till att hitta på lite olika rätter med det som är kvar. Paprikasoppa en dag kanske, nåt med champinjoner en annan dag....lite tortillarullar till lunch kanske....helt vanlig taco nån dag också....
Det blev i alla fall en lyckad fest igår kväll, vi hade jättetrevligt. Fast vi var många kändes det inte så...det ryms många i vårt nya hus!