söndag 14 april 2019

Tänk, det var grått, kallt, blåsigt och allmänt trist men då hände det. Hoppet om en varmare årstid kom tillbaka. En underbar helg, soligt och varmt. Livsandarna vaknade igen och tog med sig ett visst mått av energi.

Få saker är så härliga tycker jag som att städa undan vintern. Sparkar, snöslädar, spadar, granris, vinterkängor, tjocka täckbyxor och mycket annat förpassades in i förråd och kängorna torkades och stängdes sedan in i garderoben. Där kan de stanna...länge....nu ska jag njuta av att kunna använda joggingskor på promenaden igen.

Istället för alla vintersaker tog jag fram stolar till framsidan av huset, där njöt jag flera goda kaffekoppar den här helgen mellan allt promenerande. Både själv och med god vän.

Fast solen gjorde att jag fick energi att vara flitig inomhus också. Jag har tvättat undan massor, tagit fram en och annan påskkyckling, städat hyllor i badrum (så nödvändigt) och fixat med lite annat smått och gott. Känner mig så nöjd, då är det skönt att slappa i soffhörnet med extra gott samvete.....och en låda chokladglass att äta direkt ur med sked....