onsdag 27 juni 2012


Tre läsvärda böcker.
Så här ser de ut, de tre böcker jag har läst ut de senaste dagarna. Av de fem böcker jag lånade på biblioteket är det nu bara två kvar.
Den senaste boken handlar om en kvinna som hela sitt liv skämts för sina fula, onda fötter. Boken är underhållande och en aning skruvad. Den handlar om hennes vardag och om att hela tiden vänta på att livet ska börja. Balansgången mellan att vilja men samtidigt vägra sig själv förändring. Med fötterna i fokus hela tiden!

I dag har vi haft en riktig sommarlovsdag....större delen av dagen har sonen och jag legat i varsin soffa och läst. Han läser just nu Hunger games trilogin och jag har börjat på en ny bok som heter "Endera dan, en roman om fulfötter".

Nu har vi efter en god middag slängt oss i varsitt hörn igen för att fortsätta läsningen. Om ett tag ska jag gå ner och ta reda på tvätten som sonen tagit in från strecket men först måste paltkomat släppa taget om mig. Jag gjorde kryddig helstekt ytterfilé med potatisgratäng och god sås, mat som gör det svårt att känna när man fått nog....tyvärr tog jag en portion för mycket så rör jag mig tror jag att jag spricker.

Fast vi har faktiskt inte bara läst idag, en promenad har det blivit också...men nu plockar jag upp boken igen...
Trött, trött är bara förnamnet på hur jag känner mig idag. Jag vaknade mitt i natten av en mygga som surrade runt mitt ansikte,  jag tänkte att om jag tänder lampan och läser en stund så kommer den nog fram så att den går att slå.
Så långt fungerade planen alldeles utmärkt, bara det att när myggans liv var över så fortsatte jag att läsa.
Liksom ett mantra upprepade jag när varje kapitel tog slut: bara ett till...bara ett till....Till slut var det så få kapitel kvar så det var lika bra att läsa ut boken.

Den bok som fångade mig så till den milda grad var en deckare skriven av Jussi Adler-Olsen och heter "Kvinnan i rummet".  Den handlar om en politiker som försvinner spårlöst 2002. År 2007 får en kriminalinspektör i uppgift att ta upp utredningen igen för att försöka lösa fallet. Han bär dock på en egen tung ryggsäck som gör att han inte alltid fungerar bland andra poliser...därför får han ett rum längst ner i källaren där han får husera fritt. Från början sitter han mest av tiden i källaren och röker. Men allteftersom tiden går dras han in i fallet och han blir mer och mer engagerad. Parallellt med hans ansträngningar får man följa kvinnans fångenskap. Bitvis nästan andlöst spännande och där mitt i natten kändes det livsviktigt att få veta hur boken skulle sluta.

Nu har jag nyss avslutat frukosten, sonen är också vaken och kunde efter mitt erkännande att jag varit vaken och läst en stor del av natten tala han om att han hade läst till halv två.....Tur att vi inte ska göra något speciellt idag....