lördag 20 april 2013

Gårdagskvällen bjöd på många glada skratt, god mat och trevligt umgänge. Såna trevliga kvällar lever man länge på. Att kvällens huvudperson dessutom såg ut att trivas som fisken i vattnet gjorde ju inte saken sämre.

Ledig lördag, inget speciellt inplanerat förutom körsång ikväll. Att tvätta lite kanske kan vara en bra idé. Annars har jag inget speciellt på programmet....det blåser rejält så det inbjuder inte till att göra så mycket utomhus direkt. Jag ska sätta upp en hylla hos mamma, det ska jag göra. Då får jag dessutom den obligatoriska promenaden. Men annars blir det så lite som möjligt.

På nyhetsmorgon framför Ebbot Lundgren sina låtar utan sina före detta bandmedlemmar i ryggen. Jag gillar musiken men måste tyvärr erkänna att hans röst inte tilltalar mig. För mig påminner den mest om en blek urvriden disktrasa. När han däremot tog upp gitarren och sjöng mitt under intervjun fick hans röst en helt annan dimension. Då grep hans sång tag....vad synd att han inte lyckas förmedla det annars.

Panelen diskuterar just nu fenomenet Bieber. Diskussionerna rör dels den masshysteri som hans fans bitvis visar upp....men hans apa som blev fast i tullen, den klumpiga kommentaren i Anne Frank-huset är också ämnen som kommer upp. För mig är Bieberfenomenet en vit fläck i kunskapsbanken och så får det förbli.

Den Bostonbombare som gömde sig verkar har gripits nu. Det betyder att man kan andas ut och att allt börjar återgå till det normala i staden. Några riktigt skakande dygn i Boston är till ända....dygn som definitivt kommer att skrivas in i historieböckerna.

I Kina har man drabbats av ett jordskalv, skadade och döda som följd. Militär sätts in för att leta överlevande. Hoppas man lyckas rädda många och att antalet dödsfall inte blir så stort.
Det var det andra större jordskalvet på kort tid...undrar om det snart kommer ett tredje? Det skulle vara förfärligt. Därför bestämmer jag att det nu har varit tre otäcka saker inom kort tid. Två jordskalv och bomberna i Boston. Det räcker och blir över av elände.

Ozzy Osbourne har tydligen börjat knarka och dricka alkohol igen....frugan Sharon vill skiljas, Ozzy själv förnekar detta och säger att de ska försöka lappa ihop äktenskapet igen eftersom han har varit drogfri en månad nu. Fortsättning lär följa...det spekuleras i att han snart ska släppa en platta därför fokuserar man lite extra på problemen i familjen....
Jösses nog borde det finnas bättre marknadsföringsstrategier tycker jag.....därför väljer jag att inte tro på just de cyniska spekulationerna. Inte än i alla fall.

I Indien kämpar den femåriga flicka som våldtagits under flera dygn för sitt liv. En tjugofemårig man har gripits. Demonstranter samlades igår och visade sin avsky för brottet och för polisens tama agerande i den här typen av brott. Jag blir alldeles matt av all ondska som finns runt omkring oss och visar sitt fula ansikte i världens alla hörn.

Men det finns också människor runt om i världen som kämpar mot denna ondska. Ett exempel är Blue Dragons Childrens´s foundation. De är aktiva i Vietnam och räddar barn som blivit offer för trafficking och utnyttjas som slavar på olika sätt. En fantastisk rörelse. Så även om det ibland känns hopplöst när man ser och läser nyheter finns det hopp. Goda krafter verkar där ute för att barn och ungdomar ska ha det bra och vara trygga. Det gör att mattheten ger vika lite.....