fredag 2 november 2018

Alltså vilken dag det här blev. Torkel Klingberg har varit (och är fortfarande nu ikväll) min följeslagare under en stor del av dagen. Men mellan vårt dejtande har jag hunnit med en hel del. På förmiddagen åkte jag till en god vän och fikade och fick ta del av ett recept jag glömt att jag hade...vilken tur att det kom i retur om det skulle råka bli krabba någon kväll.

Sedan när jag kom hem upptäckte jag att någon flyttat in uppe i hallen, Tomtebo står det ovanför dörren. Undrar just hur många som bor där och vad den eller de som flyttat in där kommer att hitta på?

Vid en tur ner i matkällaren på eftermiddagen upptäckte jag att det tydligen fanns frukt kvar sen julen 2017.....särskilt smakfulla såg de inte ut....soporna nästa....en sak är säker inte är jag särskilt uppmärksam på vad mina hyllor där nere innehåller. Skulle vara kul att hitta något riktigt fynd. Jag ska nog gå på skattjakt någon dag!

I köket hittade jag också torkade kryddor i en korg, persilja och rosmarin. Där lät jag mig inspireras av mamma så jag gjorde helt sonika två sorters kryddsalt. Det blir gott att finna under vinterns matlagande. Tänk att krydda äggröran med persiljesalt eller en fin köttbit med rosmarinsaltet. Det blir grejer det...

Därefter ägnade jag mig bara åt Torkel ett långt tag, till dess att köttleveransen anlände och det var dags att packa fin entrecote, ryggbiff och färs. Jesper Ekman levererar kött som är värd varenda krona och lite till!

Nu tänker jag ägna Torkel lite uppmärksamhet igen...men bara lite....tänker nog slappa lite framför teven också. Vi kan dejta imorgon igen. 



Ett återfunnet recept, tur att vänner finns. 

Undrar just hur många som flyttat in?

Clementiner i olika stadier av förruttnelse...kvar sen julen 2017.

Kryddsalt. 

Mycket intressant läsning. 

Fyra kilo högrevsfärs!