söndag 15 september 2019

Plötsligt har halva september gått och för att vara helt ärlig förstår jag inte hur det gick till. Eller så kanske jag gör det när jag tänker efter, i alla fall den här morgonen när jag ger mig själv tid för eftertanke.

September har så här långt bjudit på mycket intensivt och roligt jobb men även några härliga semesterdagar mitt i alltihop. Tillsammans med tre vänner åkte jag till Ligurien för att uppleva och vandra i och mellan byarna i Cinque Terre. Så att tiden gått snabbt är faktiskt inte förvånande alls.

Vi bodde i Levanto, cirka tre timmars tågresa söderut från Milano, och med den byn som utgångspunkt upplevde vi de andra.

I regn och åska letade vi oss fram till vårt lägenhetshotell i Levanto. Rejält försenade och utan bagage. Sedan tog vårt äventyr vid. Med tanke på all förväntan jag bar på fanns risken att jag skulle bli besviken men så blev det inte. Alla mina förväntningar infriades. Vandringarna, den goda maten och drycken, utsikten men framförallt de upplevelser allt detta tillsammans gav, gjorde att förväntningarna infriades och mer därtill.

Har du inte besökt den här delen av världen, gör det. Början av september är en bra tid att resa hit, fortfarande många turister men inte hysteriskt många. Vi hade också tur med vädret, visserligen råkade vi ut för några rejäla åsk- och regnoväder men det var kvällar och nätter till största delen. Så mitt råd är att börja planera, spara pengar, läsa på och drömma. Sen är det bara att boka resan, åka och njuta....och hoppas att bagaget kommer med....

Genom gränderna i Levanto.

Stranden i Levanto. 

Riomaggiore.

Manarola

Vackra solnedgångar. 

Så gick solen ner och gubben blickar mot morgondagen. 

Vinodlingar och citronodlingar i Monterozzo. 

Utsikt, utsikt. Överallt utsikt. 

Tränga gränder och rosa, röda, gula eller vita hus. 

Vernazza, en skön syn efter flera timmars vandring. 

Genom grottan ut till en av stränderna i Vernazza.

Utsikt genom ett av alla kyrkfönster i byarna.

Vernazza. 




Corniglia, den by som låg lite längre från havet. 


På tur i Milano. 

De berömda husen med vertikala trädgårdar. 

Härlig sol högt uppe i Milano. 

Takbar med utsikt, förstås, goda drinkar och snacks. 

En tidig morgon på väg ut till flygplatsen igen när det var dags för mig att åka hem.
Där fick jag hämta mitt försvunna bagage som suttit fast på Kastrups flygplats fram till resans sista dag.