tisdag 14 augusti 2018


Igår slank jag in på biblioteket och hämtade några böcker igen. Bland annat den tredje delen om de två systrarna Barbro och Mona, skriven av Lena Ackebo. I denna sista del som heter "Darling Mona" hör man på titeln vem som är huvudperson.

Den här boken börjar där förra boken slutade, när Mona hämtar sin syster på Mallorcas flygplats. Systrarnas komplicerade relation fortsätter genom hela boken och det som blir extra tydligt i den här boken är hur Mona hela tiden anpassar sig efter andra, ofta för att hon tycker synd om dem.

I boken skriver Mona dagbok i ett försök att bli klar över vad som är hennes egna minnen och vilka minnen hennes mamma planterat in hos henne. Med hjälp av dagboksskrivandet, ett möte med den före detta äkta mannen börjar hon att se på sig själv på ett nytt sätt.

En alldeles underbar bok som lämnade mig varm om hjärtat.

Ännu varmare blev jag senare, en timmes bubbelbad och surrande med sonen i varmt vatten ute på altanen i den svala kvällsluften gjorde kroppen varm och tung. Nu ska det bli skönt att krypa ner i sängen, nyduschad och kanske....men bara kanske påbörjar jag en ny bok....