söndag 23 september 2018

Med tanke på gårdagens egna matlagningsmaraton hade jag bestämt mig för att ta en vilodag idag och bara ägna mig åt receptskrivande. Tyckte att jag var värd det....men när jag klev upp i morse tänkte jag annorlunda.

Först dukade jag upp för midsommardagsdessert! Mormors rabarbersoppa med vispgrädde och pepparkakor. Ute i rabatten fanns det några sommarblommor kvar, med hjälp av dem kanske man kan tro att det är midsommar när man ser bilden. 

Sedan lagade jag Rymdimperiets gulaschsoppa, torskrygg med bacon, pastasås med kallrökt lax och holländsk rispudding. När det var fotat och klart fixade jag till en lång rad matlådor och stoppade in i frysen. 

Där någonstans hade jag lite otur när jag tänkte. Jag stoppade nämligen in alla matlådor i frysen så när jag vid middagstid öppnade kylskåpet för att ta något ätbart fanns där inget färdiglagat förutom dessert.  

Det var bara att ta tjuren vid hornen, kolla in kokboksplaneringen och laga till något som fortfarande inte blivit fotograferat. Valet föll på Asieninspirerad halloumigryta med kokosris. Tur att det inte tar längre tid att laga till än det tar för riset att koka, därför har jag ännu fler matlådor. Hurra!

Nu smakar det därför extra gott med en kopp Roiboste medan jag filar på mina manus till kokboken.

Midsommar igen, i alla fall midsommardessert med Mormors rabarbersoppa! 
Sen blev det trettondagsafton och Holländsk rispudding!



Asieninspirerad halloumigryta med kokosris!

Te, ljus, lite teve och receptmanus!